Ματαιώνονται λόγω κρούσματος ελονοσίας οι αιμοδοσίες σε Διαβατά & Νέα Μαγνησία


Τη ματαίωση των προγραμματισμένων αιμοδοσιών σε Διαβατά & Νέα Μαγνησία λόγω ύπαρξης κρούσματος ελονοσίας στην περιοχή ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του Κοινωνικού & Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος.

Ακόμη η πραγματοποίηση των αιμοδοσιών σε Καλοχώρι & Σίνδο είναι αβέβαιη, καθώς ο ΚΠΟΔΔ αναμένει συγκεκριμένες οδηγίες από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Προέδρου του ΚΠΟΔΔ:

“Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας αποκλείονται από την αιμοδοσία, λόγω εμφάνισης κρούσματος ελονοσίας, όσοι κατοικούν και εργάζονται στις παρακάτω περιοχές: Δημοτική Κοινότητα Διαβατών (Διαβατά και Αγία Σοφία) και Δημοτική Κοινότητα Νέας Μαγνησίας (Νέα Μαγνησία).

Έτσι, οι προγραμματισμένες αιμοδοσίες που αφορούν τα Διαβατά 29-09-2021 και τη Νέα Μαγνησία 03-10-2021, ματαιώνονται.

Για τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες που αφορούν το Καλοχώρι στις 17-10-2021 καθώς και για τη Σίνδο, αναμένονται οδηγίες και θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις.

Όπως γίνεται κατανοητό, το βάρος της συλλογής αίματος προς το παρόν πέφτει στις Δημοτικές Ενότητες Αξιού και Χαλάστρας.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες των προαναφερόμενων Δημοτικών Ενοτήτων να συνδράμουν με τη συμμετοχή τους, στις επερχόμενες αιμοδοσίες, προκειμένου να υπάρξει επάρκεια αίματος στην Τράπεζα Αίματος που εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

 

*Φωτογραφία Αρχείου