Μια Σούλα, το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης, βρέθηκε τραυματισμένο στα Κύμινα


Το περίθαλψε η Δράστη για την Άγρια Ζωή.

Πριν από τρεις ημέρες η Δράση για την άγρια ζωή παρέλαβε μία τραυματισμένη Σούλα (Morus bassanus). Το πουλί είχε εγκλωβιστεί σε παγίδα ψαρά κοντά στα Κύμινα και δεν μπορούσε να πετάξει.

Όταν ένας περαστικός είδε το πουλί, αμέσως το απεγκλώβισε και στη συνέχεια το ζώο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. Το πουλί έχει τραυματιστεί στη δεξιά του φτερούγα, αλλά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι με τη φροντίδα των ανθρώπων της Δράσης θα καταφέρει να ξαναπετάξει.

Πρόκειται για ενήλικο αναπαραγωγικό πτηνό, κάτι το οποίο δημιουργεί απορία για το ότι βρέθηκε αυτή την εποχή μακριά από τις περιοχές αναπαραγωγής του είδους.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης το οποίο φωλιάζει σε αποικίες που δημιουργεί συνήθως σε βραχώδη νησιά. Συναντάται κυρίως στον Βόρειο Ατλαντικό, αλλά και τη Μεσόγειο.

Σπάνια όμως έχει κανείς τη δυνατότητα να το συναντήσει στη χώρα μας. Τρέφεται με ψάρια τα οποία πιάνει βουτώντας από ψηλά, ενώ με αυτό τον τρόπο μπορεί να καταδυθεί στη θάλασσα σε βάθη 25-30 μέτρα. Η καταγραφή αυτή αποτελεί τη δεύτερη επιβεβαιωμένη για τον Θερμαϊκό κόλπο.

 

Με πληροφορίες από: naftemporiki.gr