Κρατούσαν ομήρους 10 μετανάστες σε διαμέρισμα στα Διαβατά


Κρατούσαν ομήρους 10 μετανάστες σε διαμέρισμα στα Διαβατά

Όπως σας είχαμε ενημερώσει χθες το μεσημέρι. Στην περιοχή των Διαβατών υπήρχε έντονη κινητικότητα από την ελληνική αστυνομία. Και γινόταν μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με δεκάδες οχήματα της ασφάλειας και περιπολικά.

Η επιχείρηση έγινε σε διαμέρισμα στα Διαβατά όπου κρατούνταν δέκα μετανάστες πάρα την θέληση τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σε βάρος των δύο συλληφθέντων, αλλά και τριών συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη προώθηση και παροχή καταλύματος, αρπαγή και εκβίαση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, το μεσημέρι του Σαββάτου εντοπίστηκε διαμέρισμα στην περιοχή των Διαβατών, όπου κρατούνταν παράνομα οι δέκα αλλοδαποί. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν οι δύο δράστες. Μάλιστα, ο ένας εξ’ αυτών, προκειμένου να διαφύγει, πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος με συνέπεια να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης για νοσηλεία.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι δέκα άντρες κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα να παραδώσουν χρηματικά ποσά, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών τους.