Μία ξεχωριστή δράση ζωής από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Σίνδου


Μία ξεχωριστή δράση έλαβε χώρα την Τρίτη 17/5, από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Σίνδου.

Στις εγκαταστάσεις του σχολείου πραγματοποιήθηκε πιστοποιημένη εκπαίδευση σε 20 γονείς και εκπαιδευτικούς στη βασική υποστήριξη ζωής (BLS), η οποία έχει διεθνή αναγνώριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, καθώς η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και οφείλουμε να μπορούμε να την προστατεύουμε όποτε παραστεί ανάγκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Σίνδου: “Στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου μας και σε συνέχεια της μεγάλης χορηγίας του απινιδωτη στη σχολική μας μονάδα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17/5 πιστοποιημένη εκπαίδευση στην βασική υποστήριξη της ζωής (BLS), με διεθνή αναγνώριση και φορέα πιστοποίησης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).
Συνολικά 20 άτομα από την ευρύτερη σχολική κοινότητα έλαβαν τις απαραίτητες γνώσεις και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Η ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα προστασίας της ανθρώπινης ζωής ξεκινά από τον χώρο που ζούμε και δραστηριοποιουμαστε. Έτσι βλέπουμε το σχολείο. Σαν το σπίτι μας.
Βήμα – βήμα, μέρα με την μέρα βάζουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο σχολείο – για μια καλύτερη κοινότητα.
Είναι επιτακτική η ανάγκη το κύμα αυτό της ενημέρωσης να δυναμώνει και να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο ζωής.
ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον μεγάλο μας χορηγό, που αποδεικνύει έμπρακτα ακόμη μια φορά την αγάπη του για τον τόπο.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον καρδιολόγο κο Ζήνων Κατιδη ο οποίος προλόγισε στην εκδήλωση για θέματα αναγκαιότητας πρόληψης και εκπαίδευσης σε θέματα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. ”

Μπορείτε να δείτε την ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Σίνδου:

 

*Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Σίνδου για την αποστολή των πληροφοριών