Γιάννης Ιωαννίδης: Να σταματήσει η “υπερφόρτωση” στο Κέντρο Φιλοξενίας των Διαβατών


Πρόσφυγες φτάνουν στον καταυλισμό του πρώην στρατοπέδου “Αναγνωστοπούλου” στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ποια άλλα προβλήματα ανέφερε;

Το ζήτημα του υπερπληθυσμού του hot spot του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου και τις επιπτώσεις στην κοινωνία των Διαβατών ανέλυσε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών Μάνο Λογοθέτη. Ο κ. Ιωαννίδης εξήγησε στον ειδικό γραμματέα ότι «οι δεκάδες μη δηλωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που μπαίνουν και βγαίνουν ανεξέλεγκτα στο πρώην στρατόπεδο προκαλούν αναστάστωση τόσο στην ομαλή λειτουργία του κέντρου όσο και στην ευρύτερη κοινωνία των Διαβατών».

Ο δήμαρχος Δέλτα ζήτησε από τον ειδικό γραμματέα να συμβάλει στη διαφύλαξη της ομαλής διαβίωσης των μεταναστών και των προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου διευκρνίζοντας ότι «χρειάζεται να σταματήσει η “υπερφόρτωση” του εν λόγω στρατοπέδου και να διασφαλιστεί η φύλαξή του καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου ώστε να προστατευτεί και ο οικισμός των δημοτών στα Διαβατά και τη Μαγνησία, που βρίσκονται σε απόσταση 800 μέτρων από το hot spot».