Νέα Μαγνησία: Πακιστανοί κρατούσαν 13 αλλοδαπούς σε αποθήκη


Συνελήφθησαν μετά από καταγγελία στο Τμήμα Ασφάλειας Δέλτα.

Στη σύλληψη δύο ατόμων, τα οποία ενέχονται σε περίπτωση αρπαγής και εκβίασης 13 αλλοδαπών, προχώρησαν, έπειτα απο συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο Πακιστανούς ηλικίας 62 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής και εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία, της ληστείας και για παράβαση της Νομοθεσίας Περί Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπών διατάξεων.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε καταγγελία, χθες στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα για αρπαγή 13 αλλοδαπών (από Μπαγκλαντές, Πακιστάν και Αφγανιστάν) και παράνομη κατακράτησή τους σε αγροτική περιοχή της Νέας Μαγνησίας.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, οι οποίοι εντόπισαν και απελευθέρωσαν από αποθήκη της προαναφερόμενης περιοχής, 10 αλλοδαπούς που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από τους δύο συλληφθέντες.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι παραπάνω αλλοδαποί μαζί με τρεις ακόμη, που διέφυγαν από τον παραπάνω χώρο, εισήλθαν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια από περιοχή του Έβρου με τη συνδρομή λαθροδιακινητών και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην εν λόγω αποθήκη.

Εκεί, οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συνεργούς, απαιτούσαν εκβιαστικά τόσο από τους ίδιους όσο και από οικείους τους, την καταβολή χρηματικών ποσών, ενώ επιπλέον αφαίρεσαν από την κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Έπειτα από έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων και την αποθήκη, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 460 ευρώ, δύο διαβατήρια και δύο ταυτότητες Πακιστανικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

 

 

Πηγή: voria.gr