Νεκρά σκυλιά από φόλες στην Σίνδο (βίντεο)


Κάποιοι «άνθρωποι» αποφάσισαν να δείξουν την «ανωτερότητα» τους στα αδέσποτα σκυλιά, δηλητηριάζοντας τα

Πόσο ωραία νιώθει κάποιος όταν βλέπει ένα σκυλί να ξεψυχά, επειδή έφαγε δηλητήριο που ο ίδιος τοποθέτησε στο σημείο; Αλήθεια πόσο ευτυχισμένο τον κάνει να νιώθει ότι αφαίρεσε μια ζωή; Δέχομαι ότι ο αριθμός των αδέσποτων ζώων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Από την μία όλοι αυτοί που αποφασίζουν να παρατήσουν τα ζώα τους στην μέση του δρόμου, από την άλλη διοικήσεις που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν κάτι για το ζήτημα αυτό και το πρόβλημα όλο και μεγαλώνει. Η λύση όμως για τα αδέσποτα ζώα δεν είναι να τα δηλητηριάσουμε! 

Τον τελευταίο καιρό το πρόβλημα με τις φόλες και δηλητηριάσεις ζώων έχει οξυνθεί στην Σίνδο. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 6 σκυλιά δηλητηριάστηκαν τον τελευταίο μήνα σε ένα και μόνο σημείο στην Σίνδο.

 

Συγκεκριμένα διαβάσαμε στο facebook της κας. Μερτζάνη Χριστίνας για την περίπτωση ενός ακόμα ζώου που έχασε την ζωή του τις τελευταίες μέρες στην Σίνδο. Η κα. Μερτζάνη αναφέρει στο προφίλ της:

Αν αυτό το βίντεο σας φαίνεται σκληρό , σκεφτείτε ποσό σκληρός είναι αυτός που διαπράττει αυτήν την πράξη! Απορώ γιατί αυτός που το έκανε δε κράτησε και μια φόλα για τον εαυτό του!Το περιστατικό συνέβη σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Σίνδου και παράλληλα ακόμη ένα σκυλί χαροπάλευε στο πάρκο του Φλωρου. Και τα δυο σκυλάκια είχαν την ίδια κατάληξη, το θάνατο. Τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί αλλά 6 περιστατικά στα ίδια σημεία, δηλαδή σε σημεία που εκτός από ζώα παίζουν και μικρά παιδιά. Η λέξη ντροπή είναι πολύ ήπια για αυτό γίνεται! Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να πάρουμε τα μέτρα μας και να αναφέρουμε στην αστυνομία τυχόν ύποπτες κινήσεις. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να πάρει και αυτός τα δικά του μέτρα με τη σειρά του. Τα κονδύλια για τη στήριξη των αδέσποτων, των εμβολιασμό τους, τις στειρώσεις τους τη φύλαξη και την περίθαλψη τους ανέρχονται σε τεράστια ποσά κάθε χρόνο. Που πάνε αυτά τα χρήματα τελικά ;Γιατί τα αδέσποτα σιτίζονται από τους ευσυνείδητους πολίτες και όχι από το δήμο; Γιατί δε φιλοξενούνται στο καταφύγιο και περιπλανιόνται στους δρόμους; Παρακαλώ πολύ να καλέσετε στο δήμο 2310797411. Απαιτούμαι να αλλάξει αυτή η κατάσταση όχι σήμερα, όχι αύριο αλλά εχθές. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Χρύσα Ζάχαρη που έσπευσε στα περιστατικά και χορήγησε τα απαραίτητα φάρμακα.