Νεκροί δύο κρατούμενοι με κορωνοϊό στις Φυλακές Διαβατών


Κρατούμενος των φυλακών Διαβατών, που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα. Πρόκειται για άνδρα, 81 ετών, η κατάσταση του οποίου ήταν επιβαρυμένη, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με πηγές των φυλακών.

Είναι ο δεύτερος κρατούμενος του συγκεκριμένου καταστήματος κράτησης που καταλήγει «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό. Είχε προηγηθεί ο θάνατος 69χρονου, ο οποίος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν συνεχώς τεστ σε κρατούμενους και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περί τα 100 θετικά κρούσματα. Οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι έχουν απομονωθεί στα κελιά τους και σε θαλάμους, εκτός από δύο που από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μεταφερθεί σε εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο ειδικών μέτρων που έλαβε η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής αποφασίστηκε η μεταφορά κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για προληπτικούς λόγους και, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές από τα Διαβατά, τα προηγούμενα 24ωρα ολοκληρώθηκε η μεταφορά 11 κρατουμένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εξάλλου, από τις 20 Οκτωβρίου που εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα σε σωφρονιστικό υπάλληλο των Διαβατών και μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο έχουν εντοπιστεί εννέα θετικοί υπάλληλοι από το συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης, ενώ όλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ