Νυχτερινό 52 και ειδική γραμμή για το Κέντρο Φιλοξενίας ζήτησε ο Δήμαρχος Δέλτα


Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ;

Το ζήτημα της δημιουργίας νέας γραμμής συγκοινωνίας που θα συνδέει απευθείας το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου με τον Σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έθεσε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Γιώργο Σπανό, στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΟΑΣΘ παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Γλώσση και του Γενικού Γραμματέα του δήμου Δέλτα Δημήτρη Τερζίδη.

«Είναι επιτακτική ανάγκη και πρέπει να γίνει άμεσα η αποσυμφόρηση της γραμμής του ΟΑΣΘ η οποία περνά από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στα Διαβατά και καταλήγει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διευκολυνθούν στη μετακίνηση τους οι κάτοικοι της περιοχής και οι φιλοξενούμενοι του Hot Spot» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και συμπλήρωσε, «είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν όλοι καθώς τα λεωφορεία γεμίζουν ασφυκτικά  από την στάση «εκκλησάκι» και δεν μπορούν να παραλάβουν τους πολίτες από τις υπόλοιπες στάσεις του δρομολογίου». Μάλιστα ο δήμαρχος έθεσε σχέδιο για τη δημιουργία τεσσάρων διπλών δρομολογίων κάθε ημέρα με λεωφορείο που θα εξυπηρετεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και θα εκτελεί απευθείας δρομολόγιο από το πρώην στρατόπεδο στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΣΕ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ συμφώνησε με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό και υπογράμμισε ότι μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο θα εξετάσουν τις λεπτομέρειες για την επίλυση του προβλήματος.

Στην ίδια σύσκεψη, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης έθεσε το θέμα επέκτασης των δρομολογίων της γραμμής 52 που εξυπηρετεί τους φοιτητές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ  Σίνδου.

Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε να επεκταθούν τα δρομολόγια της γραμμής και μετά τα μεσάνυχτα για δύο ημέρες την εβδομάδα, Παρασκευή και Σάββατο ώστε να εξυπηρετούνται κυρίως οι φοιτητές.

«Η διεύρυνση των δρομολογίων μετά τα μεσάνυχτα θα διευκολύνει τους φοιτητές που μένουν στη Σίνδο, να μετακινηθούν από και προς την περιοχή πιο εύκολα με την αστική συγκοινωνία.

Επίσης η επέκταση των δρομολογίων θα δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές που δεν ζουν στην περιοχή μας να επιλέξουν τη Σίνδο ως τόπο διαμονής», υπογράμμισε ο Γιάννης Ιωαννίδης απευθυνόμενος στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ.

Οι κ.κ. Σκόδρας και Σπανός τόνισαν ότι η επέκταση των δρομολογίων είναι ένα σχέδιο που μπορεί να εφαρμοστεί πιλοτικά εφόσον εγκριθεί από τον ΟΣΕΘ.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Δέλτα  ότι τα νέα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα είναι συχνότερα ενώ οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν ίδιες.