Δήλωση Δημάρχου Ε. Φωτόπουλου για το αποτεφρωτήριο


Σχετικά με την εξαγγελία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Σίνδο, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Όπως είπα και πριν από ενάμιση χρόνο, θεωρώ αυθαιρεσία και έλλειψη σεβασμού προς την τοπική κοινωνία να εξαγγέλλεται από τον κ. Μπουτάρη αποτεφρωτήριο στη Σίνδο. Τίποτε δεν έχει αλλάξει από τότε.

Η περιοχή μας έχει βιώσει στο παρελθόν την απαξίωση σε αρκετά θέματα όπως ο βιολογικός καθαρισμός ή η μετεγκατάσταση των βυρσοδεψείων.

Αντιθέτως, ο ίδιος Δήμος είναι μονίμως εκτός κάθε μεγάλου σχεδίου που αφορά τη Θεσσαλονίκη, όπως το μετρό ή η θαλάσσια συγκοινωνία, για τα οποία δίνουμε μεγάλο αγώνα για να ενταχθεί και ο Δήμος Δέλτα.

Να μη μιλήσω για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ που εξαγγέλθηκε επισήμως από 2 πρωθυπουργούς (!), ένα έργο ιδιαίτερα αναπτυξιακό όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την “πραγματική” Θεσσαλονίκη, ένα έργο το οποίο ιδιαίτερα ο κ. Μπουτάρης θα έπρεπε να θέτει μετ’ επιτάσεως, ώστε να πετύχει το μητροπολιτικό πάρκο που είχε μάλιστα εξαγγείλει.

Οι πολίτες του Δήμου Δέλτα δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Και δεν δεχόμαστε κανείς να τους αντιμετωπίζει ως τέτοιους επιβάλλοντας με το έτσι θέλω καταστάσεις.

Ας ψάξει ο κ. Μπουτάρης οικόπεδο αλλού…

Για μας η Θεσσαλονίκη δεν τελειώνει στις ανάγκες του κέντρου της πόλης. Εμείς προσδοκούμε στην ανάπτυξη της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, από τα Μάλγαρα μέχρι την Επανωμή κι από το Ωραιόκαστρο μέχρι το Χορτιάτη. Και αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν”.