Ο Αντώνης Αντωνιάδης στο DeltaNews


Ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής μίλησε στο DeltaNews. Διαβάστε την συνέντευξη.

 

D.N: Κύριε Αντωνιάδη πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στη διοίκηση την τετραετία 2019-2023;

Α.Α.: Μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019, οι οποίες διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής, ήταν ορατός ο κίνδυνος, ο Δήμος Δέλτα, να μείνει δίχως βιώσιμη διοίκηση. Ένα τέτοιο γεγονός θα προκαλούσε πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών και στα έργα, τα οποία έπρεπε να τρέξουν.

Η παράταξη «Ώρα Ευθύνης», με την οποία κατήλθα στις προηγούμενες εκλογές, έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στο διοικητικό σχήμα, παρά τις διαφωνίες με την παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη, έτσι ώστε να έχει ο τόπος μια αποτελεσματική διοίκηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση εργάστηκα ολόκληρη την τετραετία.

DN: Πώς ήταν η κατάσταση στη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή όταν αναλάβατε τα καθήκοντά σας;

Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή έχει την ευθύνη των Γυμνασίων & Λυκείων (Γενικών & Επαγγελματικών) του Δήμου μας.

Όταν ανέλαβα πρόεδρος η κατάσταση των περισσότερων κτιρίων ήταν αποκαρδιωτική.

Παρά το εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο διαθέτουν τα σχολεία μας, τα σχολικά κτίρια, όντας παλαιά, έχριζαν άμεσης συντήρησης (από ελαιοχρωματισμούς, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων κτλ) και ενίσχυσης του τεχνολογικού τους εξοπλισμού.

Μεγάλο επίσης είναι το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών, με πολλά από τα σχολεία μας να μη διαθέτουν επαρκή αριθμό αιθουσών διδασκαλίας.

Συχνό φαινόμενο αποτελούν οι βανδαλισμοί των σχολικών μονάδων από άγνωστους, οι οποίοι μεγεθύνουν τα ήδη πολλά προβλήματα των σχολικών μονάδων.

DN: Ποιες ενέργειες πραγματοποιήσατε από τη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας;

Πρώτο μου μέλημα ήταν να συνομιλήσω με τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων ευθύνης μου.  Μόνο μέσω αυτών θα μπορούσα να γνωρίσω σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα έχουμε προβεί ως Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα καλλωπισμού των σχολικών κτιρίων, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα τις αναγκαίες συντηρήσεις, έτσι ώστε οι σχολικές μονάδες να λειτουργούν με τρόπο ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ιδιαίτερη μέριμνα δείξαμε τόσο για την τακτοποίηση των καλωδιώσεων εντός των σχολικών κτιρίων, όσο και για την προμήθεια νέων μονάδων Η/Ύ για τις αίθουσες πληροφορικής & προβολικών μηχανημάτων για τις αίθουσες διδασκαλίας. Μαζί με αυτά ενισχύσαμε τον εξοπλισμό στα εργαστήρια φυσικής / χημείας των σχολικών μονάδων.

Για το πιεστικό πρόβλημα των αιθουσών διδασκαλίας, προχώρησα με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στη δημιουργία νέων αιθουσών, είτε διαχωρίζοντας μεγαλύτερες που δεν χρησιμοποιούνταν είτε τοποθετώντας λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας εντός των σχολικών μονάδων.

Σίγουρα αυτές δεν είναι οι οριστικές λύσεις που θα θέλαμε να δώσουμε στο πρόβλημα, αλλά ήταν το καλύτερο δυνατό που μπορούσε να γίνει κάτω από την πίεση των συνθηκών.

Όσον αφορά το ζήτημα των βανδαλισμών των σχολικών κτιρίων, ειδοποιήσαμε άμεσα τις αρμόδιες αρχές, ενώ θα δρομολογηθεί και η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.

Όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την αμέριστη στήριξη των διευθυντών & εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συνεργασία.

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα που μπορούν και πρέπει να γίνουν.

DN: Γιατί επιλέξατε να κατέλθετε σε αυτές τις εκλογές με το συνδυασμό «Νέα Πορεία για το Δήμο Δέλτα» και τον Ιορδάνη (Νάκο) Δημητριάδη;

Όπως είπα παραπάνω υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα και για να γίνουν χρειάζεται ένας Δήμαρχος δυναμικός, ο οποίος να γνωρίζει τα προβλήματα και να μπορεί να δίνει λύσεις.

Γνωρίζω τον Ιορδάνη Δημητριάδη, είναι ένας έντιμος άνθρωπος και ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, με μεράκι και όρεξη για προσφορά στον τόπο μας.

Μοιραζόμαστε το όραμα για έναν Δήμο σύγχρονο, εξωστρεφή, διαφανή στα οικονομικά του, ο οποίος θα έχει στο επίκεντρό του το δημότη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Για αυτούς τους λόγους επέλεξα να είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό «Νέα Πορεία για το Δήμο Δέλτα» και τον Ιορδάνη (Νάκο) Δημητριάδη.