Επανακαταμέτρηση των ψήφων στον δήμο Δέλτα


Σχετική αίτηση κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και οι δύο συνδυασμοί που συμμετείχαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών

Επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών γίνεται στον δήμο Δέλτα, όπου η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων ήταν μόλις 50 ψήφοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρωτοδικείου.

Τη σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Νάκος Δημητριάδης, ο οποίος ήταν δεύτερος, όσο και η Γερακίνα Μπισμπινά, που ήταν η νικήτρια και εξελέγη δήμαρχος.

Σύμφωνα με το επιτελείο της κ. Μπισμπινά, πρόκειται για συνήθη πρακτική σε περιπτώσεις που το αποτέλεσμα είναι οριακό και η διαφορά μεταξύ των δύο διεκδικητών είναι κάτω από 100 ψήφους. Άλλωστε, όπως ανέφεραν, υπήρχε αναντιστοιχία ανάμεσα στα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και στα στοιχεία που είχε ο συνδυασμός από τους εκλογικούς του αντιπροσώπους, που έδειχναν ότι η τελική διαφορά ήταν πράγματι μικρότερη και συγκεκριμένα 50 ψήφοι.

Η επανακαταμέτρηση είναι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, καθώς, εφόσον δείξει διαφορετικό αποτέλεσμα, τότε ο συνδυασμός που έχει έννομο συμφέρον για να καταθέσει ένσταση.

Σε κάθε περίπτωση η επανακαταμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι εξετάζεται μόνο ο αριθμός των ψηφοδελτίων, σε αντίθεση με τις ενστάσεις που καταθέτουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, για τις οποίες απαιτείται η καταμέτρηση των σταυρών.

 

Με πληροφορίες από την Voria