Ο Γιώργος Αρβανιτίδης στην Deltanews.gr, για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Χθες το βράδυ λίγο μετά τις 20.00 σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη από ομάδα εξτρεμιστών,οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γέωργιου Αρβανιτίδη.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης εκείνη την ώρα μόλις είχε φτάσει μαζί με συνεργάτη του στα γραφεία στην Χαριλάου Τρικούπη, για να παρευρεθεί σε προγραμματισμένη σύσκεψη του τομέα ναυτιλίας που λάμβανε χώρα την ίδια ώρα. Πριν προλάβει να μπει στο κτίριο, από την απέναντι πλευρά του δρόμου μια ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να πετά βόμβες μολότοφ προς το μέρος του. Για καλή του τύχη ο κ. Αρβανιτίδης πρόλαβε και ξαπλώσε στο πεζοδρόμιο για να προστατευθεί. Μια από τις μολότοφ των κουκουλοφόρων βρήκε τον κύριο Αρβανιτίδη στην πλάτη, ο οποίος από θαύμα γλίτωσε με μερικούς μώλωπες.

Το Deltanews.gr επικοινώνησε με τον κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, ο οποίος δήλωσε ότι “τίθεται πολιτικό ζήτημα και δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά η δημοκρατία υπό αυτές τις συνθήκες, όταν το υπουργείο προστασίας του πολίτη δεν μπορεί να προστατέψει την πολιτική λειτουργία”. Τόνισε επίσης, ότι δεν είναι προσώπικο το θέμα και ότι η επίθεση δεν ήταν στοχευμένη στο πρόσωπο του αλλά εναντίον του κόμματος, οπότε η αδυναμία του συστήματος να προφυλάξει ένα πολιτικό κόμμα στο κέντρο της Αθήνας θέτει σε κίνδυνο τις ζωές πολλών ανθρώπων. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε δυο κυρίες που βρίσκονταν εκεινή την ώρα στο πεζοδρόμιο σε απόσταση λίγων μέτρων από τον ίδιο, σε υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ που επίσης ήταν έξω από τα γραφεία και σε μερικούς διερχομενους. Στην συνέχεια δήλωσε πως παρ΄’ολη την επανειλημένη ενημέρωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα σχετικά με την επικινδυνότητα και τις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γίνεται φανερό πως δεν μπορεί να διασφαλίσει την εύρυθμη  πολιτική λειτουργία των κομμάτων  οπότε τίθεται ζήτημα ποιος είναι ο ρόλος του και ο πρωθυπουργός πρέπει να καλέσει τον υπουργό ν αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο κ. Αρβανιτίδης είναι βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και δημότης του δήμου Δέλτα καθώς είναι κάτοικος Σίνδου.

image