Η Φώφη Γεννηματά στην Βουλή μιλάει για τα Διαβατά


Μετά την επίσκεψη της στα Διαβατά 2 μέρες πριν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκε στην Βούλη για το θέμα των προσφύγων στα Διαβατά

Ως εφιάλτη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα Διαβατά η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στη Βουλή περιέγραψε την κατάσταση που αντίκρισε στη πρόσφατη επίσκεψή της στο Στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου. Παρά την καλή οργάνωση και την ανιδιοτελή εργασία των υπαλλήλων το camp είναι υπερφορτωμένο και οι αιτούντες άσυλο διαβιούν σε άσχημες συνθήκες. Σαν να μην έφτανε αυτό το τελευταίο εξάμηνο έχουν περάσει από τα Διαβατά εκατοντάδες ή και χιλιάδες αδήλωτοι μετανάστες οι οποίοι διαμένουν σε πυλωτές πολυκατοικιών, παιδικές χαρές η εγκαταλελειμμένα κτίρια εντός του οικισμού. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αύξηση της εγκληματικότητας στη περιοχή.

Την ίδια ώρα όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ οι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν μέχρι στιγμής δείξει το πρόσωπο της αλληλεγγύης, έχουν φτάσει στα όριά τους βλέποντας τη ζωή τους να κινδυνεύει και τις περιουσίες τους να γίνονται λεία των διερχομένων παράτυπων μεταναστών. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τον έλεγχο των συνόρων στον Εβρο για να περιοριστούν οι ροές, άλλα και μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας των Διαβατών για να επανέλθουν σε συνθήκες κανονικότητας.