Παραμένουν εκτός λειτουργίας οι σταθμοί μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων


Περιλαμβάνεται και ο σταθμός της Σίνδου.

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται από τις 2 Νοεμβρίου οι επτά σταθμοί μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

«Πρέπει να γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια μετρητικών ταινιών» , είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

Ο διαγωνισμός εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή, προβλέπει συντήρηση διετούς διάρκειας των επτά σταθμών και έχει προϋπολογισμό 45.000 ευρώ.

«Μέσα στην εβδομάδα ο διαγωνισμός θα βγει στον αέρα, θα πάρει 20 μέρες να ολοκληρωθεί , με το νέο έτος λογικά θα έχουμε προμηθευτεί τις ταινίες», εκτίμησε ο κ. Γιουτίκας.

Οι σταθμοί της περιφέρειας είναι οι εξής επτά: Αγ.Σοφίας, ΑΠΘ, Καλαμαριά, Κορδελιό, Νεοχωρούδα, Πανόραμα, Σίνδος.

«Στο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το ΑΠΘ και τον δήμο Θεσσαλονίκης για τα δικά τους επίσημα στοιχεία για τα αιωρούμενα σωματίδια PM10», διαβεβαίωσε ο κ. Γιουτίκας.

Υπενθύμισε ότι οι επτά σταθμοί είναι κατασκευασμένοι από το 2000, οι οποίοι βρίσκονταν στην ευθύνη του υπουργείου όσον αφορά τον έλεγχο και τη συντήρηση, αρμοδιότητες οι οποίες μεταβιβάστηκαν το 2010 στην περιφέρεια χωρίς κονδύλια.

Στόχος της περιφέρειας είναι η συντήρηση των σταθμών μέσω ΕΣΠΑ και του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης ώστε να γίνει η ολική αντικατάσταση και των επτά σταθμών.

 

Πηγή: thessnews.gr