Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στις Φυλακές Διαβατών


Παρέμβαση αλληλεγγύης σε κρατούμενους πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών περίπου στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στις φυλακές των Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, φώναξαν συνθήματαν, πέταξαν πυροτεχνήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Το Σάββατο 9/1 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση- συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη. Δεν καταφέραμε να βρεθούμε έξω από κάποιο κατάστημα κράτησης στο καθιερωμένο-συμβολικό πρωτοχρονιάτικο ραντεβού, ωστόσο κάναμε αισθητή την παρουσία μας κάποιες μέρες αργότερα και βρεθήκαμε πάλι δίπλα σε όσους/ες βιώνουν τον εγκλεισμό. Η σημασία μιας τέτοιας πράξης αλληλεγγύης έχει ακόμα περισσότερο βάρος σήμερα, όπου η πανδημία απειλεί άμεσα τις ζωές των κρατουμένων καθώς το κράτος και οι υπεύθυνοι φορείς δείχνουν εγκληματική αδιαφορία για τα μέτρα υγιεινής-προστασίας των φυλακισμένων. Στις φυλακές διαβατών ήδη υπάρχουν 3 νεκροί από covid, ενώ οι διαγνωσμένοι θετικοί είναι πάνω από 100. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε δίπλα στους «ξεχασμένους» και τις «ξεχασμένες» αυτής της κοινωνίας.

Δύναμη στον πολιτικό κρατούμενο Şadi Naci Özpolat που βρίσκεται αιχμάλωτος στις φυλακές Διαβατών.

Δύναμη σε όσα είναι στα κελιά».

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: thestival.gr