Ποιος άφησε τα φύλλα μέσα στον δρόμο;;


Όπως μας ενημέρωσε ο αναγνώστης μας, κ. Μάριος Τάσσης, χθες Παρασκευή 10/06, συνεργείο του δήμου Δέλτα κούρεψε τα φυτά που βρίσκονται στο διάζωμα της λεωφόρου Κ. Καραμανλή (ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Εδέσσης). Αν κάποιος αναρωτηθεί και που είναι το πρόβλημα, θα του πούμε απλά ότι πρόβλημα είναι ότι μετά το κούρεμα κάνεις δεν μάζεψε τα φύλλα και κλαδιά τα οποία με τον αέρα καταλήγουν στα φρεάτια ομβρίων υδάτων. Με αποτέλεσμα στις εντός βροχές, όπως συνέβη αυτή την εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη, η λεωφόρος να πλημμυρίζει.

Προτάσεις.
Τα φύλλα θα μπορούσαν να συλλέγονται να οδηγούνται σε ένα έναν ακάλυπτο χώρο που θα κομποστοποιούνται και μετά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρώτης τάξεως λίπασμα για τους χώρους πρασίνου με λουλούδια που διαθέτει ο δήμος.

Εναλακτικά θα μπορούσε το φυλλόχωμα να πωλείται και λεφτά να προορίζονται για άπορες οικογένειες ή στην στήριξη κάποιου συλλόγου.

Επίσης θα μπορούσε στην διαδικασία να συμμετέχει κάποιο σχολείο και στα πλαίσια της μαθητικής επιχειρηματικότητας να δημιουργήσουν “εικονική” επιχείρηση διαχείρισης του προϊόντος που παράγεται από δωρεάν πρώτη ύλη και ο δήμος να ακολουθήσει το business plan των μαθητών.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε επ’ αόριστον αυτά που θα να γίνουν αλλά προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι τα φύλλα θα μείνουν εκεί που είναι μέχρι να καταλήξουν στους υπόνομους είτε να τα μαζέψουν οι δημότες.

image

image

Ευχαριστούμε τον κ. Μάριο Τάσση για τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες.
Μπορείτε και εσείς να αναδείξετε ένα θέμα απλά επικοινωνώντας μαζί μας στο [email protected].