Πρώτοι απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Δέλτα


Πρώτοι απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Δέλτα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Δέλτα έκλεισε 2 χρόνια λειτουργίας και είναι στην ευχάριστη θέση να έχει τους πρώτους 36 αποφοίτους. Στις 29 Ιουνίου 2016 γιορτάσαμε μαζί με τους αποφοίτους μας και τους δικούς τους, θυμηθήκαμε τις ατέλειωτες εμπειρίες αυτών των 2 χρόνων και τους ευχηθήκαμε καλή συνέχεια στον αγώνα τους στην εκπαίδευση και στη ζωή. Οι περισσότεροι έχουν ήδη εγγραφεί σε επαγγελματικό λύκειο και μ’ αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουν να κυνηγούν Δια Βίου τα όνειρά τους, κάτι που μας κάνει πολύ υπερήφανους.

Το Σχολείο μας συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια να βοηθήσει πολίτες της ευρύτερης περιοχής (όχι μόνο του Δήμου Δέλτα) να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση που για οποιαδήποτε λόγο σταμάτησαν στο παρελθόν. Οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά ξεκινούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, 17:00 – 20:00 κάθε απόγευμα, στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Διαβατών, Αγίου Γεωργίου 9, Διαβατά, τηλ:2310782358 (απέναντι από το Κ.Α.Π.Η).

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι απόφοιτοι των ΣΔΕ μπορούν να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο).

Οι κύριοι στόχοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας είναι να ολοκληρώσουν οι ενήλικες την υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.

Το πρόγραμμα σπουδών του ΣΔΕ είναι ευέλικτο και ανοικτό επιτρέποντας να επαναπροσδιορίζονται συνεχώς οι στόχοι και να τροποποιείται το περιεχόμενο ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι καινοτόμες και στηρίζονται στον διαφορετικό τρόπο που προσλαμβάνουν τη γνώση οι ενήλικες καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογούνται με περιγραφικά – ποιοτικά σχόλια για τις επιδόσεις τους αλλά και τη συνολική τους πορεία

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
– Ελληνική Γλώσσα
– Μαθηματικά
– Πληροφορική
– Αγγλική Γλώσσα
– Κοινωνική Εκπαίδευση
– Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
– Φυσικές Επιστήμες
– Αισθητική Αγωγή

Ενδιαφερόμενοι που είναι ενήλικες, 18 ετών και άνω και επιθυμούν να λάβουν σε 18 μήνες (σε δύο χρόνια) απολυτήριο γυμνασίου μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τον διευθυντή του ΣΔΕ Άνδρα Χρήστο στο τηλέφωνο 6973099010 ή στο email: [email protected].