Σάββας Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει πιο αναξιόπιστος και πιο ασυνεπής Πρωθυπουργός από τον Τσίπρα.


Σάββας Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει πιο αναξιόπιστος και πιο ασυνεπής Πρωθυπουργός από τον Τσίπρα.

HXHTIKO- https://www.youtube.com/watch?v=VE4CkgrxFF0

Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι (29.08.2016) στον Ρ/Σ του Alpha 96,5 fm, στην εκπομπή “Θεσσαλονίκη-Αθήνα”, με τους Δημήτρη Λαζόπουλο και Κοραλία Μπρανιώτη

Μεταξύ άλλων ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε:
· Όλοι κινούμαστε προς την κατεύθυνση της απομείωσης και της ρύθμισης του χρέους και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το επιθυμούμε και το επιδιώκουμε αλλά με ρεαλιστική προσέγγιση και όχι με αυταπάτες.

· Η παρούσα κυβέρνηση επειδή έχει εξαντλήσει όλες τις υποσχέσεις της και βεβαίως δεν εφάρμοσε τίποτε από αυτά που υποσχέθηκε, έχει βρει έναν άλλο τρόπο για να εξαπατήσει πάλι τον κόσμο.

· Οι δανειστές μας το έχουν ξεκαθαρίσει ότι η όποια παρέμβαση για την απομείωση του χρέους θα γίνει μετά το 2018 και βεβαίως εάν το πρόγραμμα πάει καλά.

· Όσον αφορά τον τρόπο και τη ρητορική που εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός, το απαιτούμε άσχετα με τις εκλογές ή όχι, είναι λεονταρισμοί που δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα στο τέλος, ενώ αυτό που καταφέρνουν είναι να βάζουν απέναντί μας σκληρά τους συνομιλητές μας.

· Η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων ισχύει από τότε που ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

· Είδατε να γίνεται καμία ολοκλήρωση της Α΄ αξιολόγησης; Τι κάνουν σήμερα ο Σταθάκης και ο Τσακαλώτος στην Ευρώπη. Ποιόν κοροϊδεύει ο Πρωθυπουργός; Υπάρχουν 15 προαπαιτούμενα από τα οποία κανένα δεν έχει προχωρήσει για να εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δις ευρώ.

· Οι εκλογές είναι και απαίτηση της κοινωνίας. Εάν βγείτε και συνομιλήσετε με πολίτες, εγώ συνομίλησα και σήμερα στην περιφέρεια με κόσμο, το πάγιο αίτημά τους είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές.

· Δεν υπάρχει στη Ιστορία, μεγαλύτερη εξαπάτηση από αυτήν που έζησε ο Ελληνικός λαός αυτήν την περίοδο και δεν υπάρχει πιο αναξιόπιστος και πιο ασυνεπής Πρωθυπουργός από τον κ. Τσίπρα.

· Ότι και να πει πλέον δεν τον πιστεύει κανείς, ματαιοπονεί.

· Το διαφοροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το έχει νοιώσει ο Ελληνικός λαός. Ήταν η στροφή 180 μοιρών που έκανε σε εκείνα που έλεγε, σε σχέση με αυτά που εφαρμόζει από τότε.

Ήταν η ψήφιση και η εφαρμογή ενός πολύ σκληρού μνημονίου που είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς τους και των λεονταρισμών που είχαν επιδείξει πέρσι τέτοιο διάστημα.

· Όλα αυτά που λένε περί κοινωνικού προγράμματος εγώ δεν τα αντιλαμβάνομαι. Κάθε αρχή του μήνα οι συντάξεις μειώνονται και εκτιμάται ότι την 1η Σεπτεμβρίου σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν οι μειώσεις το 38%.

· Πρέπει να έχουμε μνήμη , και η μνήμη λέει ότι αν γυρίσουμε στο τέλος του 2014 η Ν.Δ. είχε αρχίσει να μειώνει τους φόρους. Στην εστίαση είχε μειωθεί ο ΦΠΑ από 23% σε 13%, το τέλος επιτηδεύματος και οι ασφαλιστικές εισφορές, είχε ανακοινωθεί μείωση του ΕΝΦΙΑ 15% και μία αναπροσαρμογή διότι είχαν γίνει λάθη με τον ΕΝΦΙΑ κ.α.

· Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστρέψει την Ιδιωτική πρωτοβουλία.

· Ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει σοβαρή αντιπολίτευση, διότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση έκανε ανταρτοπόλεμο.

· Η σημερινή κυβέρνηση έχει μία καθεστωτική αντίληψη, οι διαδικασίες οι δημοκρατικές γι αυτούς είναι ξένες.

· Δεν αναγνωρίζουνε το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να κάνει κριτική. Να ασκεί το συνταγματικό της δικαίωμα να ελέγχει την κυβέρνηση.

· Δεν αναγνωρίζουν αυτό το δικαίωμα ούτε στα ΜΜΕ, θέλει να τα χειραγωγήσει.

· Η εκτίμησή μου είναι ότι η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών θα εκπέσει στα δικαστήρια , είτε στα Ελληνικά , είτε στα Ευρωπαϊκά., ο κ. Παππάς όμως και η κυβέρνηση προκειμένου να χειραγωγήσου και να εκβιάσουν τα ΜΜΕ προχωρούν σε αυτά τα βήματα.

· Δεν είναι δυνατόν ο κ. Σπίρτζης να βγαίνει και να κάνει καταγγελίες όταν αυτός έχει την ευθύνη να ρυθμίσει τα θέματα του ΟΑΣΘ. Να καταγγέλλει αορίστως ότι κάποιοι άλλοι κάνανε χειρότερα και ενώ αυτός συνεχίζει τα ίδια να εκβιάζει και να κρατά όμηρο την πόλη όσον αφορά την μετακίνηση και τις αστικές συγκοινωνίες.