Σε ετοιμότητα ο Δήμος Δέλτα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων


Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη κακοκαιρία βρίσκεται ο δήμος Δέλτα ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων.

Στη διάθεση του Δήμου Δέλτα βρίσκονται τέσσερα αγροτικά μηχανήματα 4επί 4 με ειδικές λεπίδες αποχιονισμού που προμηθεύτηκε την περασμένη χρονιά η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Δέλτα με σκοπό τον καθαρισμό από χιόνι ακόμη και των δύσβατων περιοχών.

Στον στόλο των μηχανημάτων προστέθηκαν ακόμη τρία εκχιονιστικά μηχανήματα με μεγάλο μαχαίρι, τα οποία ενοικίασε ο δήμος Δέλτα για τον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου σε περίπτωση χιονόπτωσης. Την ίδια ώρα είναι σε επιφυλακή όλος ο εξοπλισμός μηχανοκίνητων οχημάτων των υπηρεσιών καθαριότητας και των τεχνικών υπηρεσιών, για να συνδράμουν όπου χρειαστεί.

Μετά από συνεννόηση των αρμοδίων Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών – Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Γλώσση και Αγροτικής Οικονομίας – Αξιού Φάνη Αλμπάνη, με τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών του Αξιού, τονίστηκε από την πλευρά των αγροτών η δυνατότητα παροχής βοήθειας με τη συνδρομή γεωργικών οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού σε περίπτωση ανάγκης.

Για την ενίσχυση του στόλου των υπηρεσιών του δήμου έχουν τεθεί επίσης σε επιφυλακή και ιδιώτες που θα συνδράμουν αν κληθούν από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Δέλτα.

Παράλληλα στις αποθήκες των τεχνικών υπηρεσιών έχουν αποθηκευτεί 600 τόνοι αλάτι, έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν όπου χρειαστεί σε όλες τις τοπικές κοινότητες ενώ ολοκληρώνεται η διανομή συσκευασμένων ποσοτήτων αλατιού και στα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Δέλτα.