Στις περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες η Σίνδος & η Χαλάστρα


Βράζει η Θεσσαλονίκη από τον επίμονο καύσωνα που… σιγοψήνει τη χώρα μας εδώ και πάνω από μία εβδομάδα.

Παρότι μέχρι στιγμής (16:03) οι θερμοκρασίες εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος δεν φαίνεται να έχουν φτάσει ακόμα στο «πικ» τους, η κατάσταση είναι ήδη αποπνικτική, αφού ο υδράργυρος… προσπέρασε ήδη τους 40 °C, ενώ στα προάστια αγγίζει τους 42!

Συγκεκριμένα, οι πιο… καυτές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από τα δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών που ανήκουν στο δίκτυο του ΕΑΑ, είναι η περιοχή της Σίνδου, στα δυτικά της πόλης, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 41,9 °C. Τόσο στο Κορδελιό όσο και στο ΝΟΗΣΙΣ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και στο κέντρο, το θερμόμετρο έδειξε πάνω από 40 βαθμούς.

Αναλυτικά οι μέγιστες μέχρι στιγμής θερμοκρασίες εντός και εκτός αστικού ιστού:

41,9 °C στη Σίνδο

40,6 °C στο Κορδελιό

40,4 °C στη ΔΕΘ

40,3 °C στο Επταπύργιο

40,2 °C στο ΝΟΗΣΙΣ

40,2 °C στο ιστορικό κέντρο

40,0 °C στην Ασπροβάλτα

39,5 °C στη Νέα Μηχανιώνα

39,3 °C στην Καλαμαριά

39,2 °C στη Χαλάστρα (πόλη)

Στον… κλίβανο όλη η Κεντρική Μακεδονία

Σαχάρα, όμως, θυμίζουν και αρκετές περιοχές της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας. Στα Γιαννιτσά, στην Πέλλα, ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 41,9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Γυναικόκαστρο Κιλκίς έφτασε στους 40,2.

Στη Χαλκιδική η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Λάκκωμα (39,9 °C), ενώ στο Άγιον Όρος, σύμφωνα με τα δεδομένα του σταθμού στο Βατοπέδι, ήταν οι 41,2 °C. Στα Θερμά Σερρών η θερμοκρασία απογειώθηκε στους 39,2 βαθμούς, ενώ στην πρωτεύουσα του νομού τους 38,2.

Στο Δίον Πιερίας ο υδράργυρος έγλειψε τους 40 °C, αφού το θερμόμετρο έφτασε τους 39,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Κορινό η θερμοκρασία ανήλθε έως και τους 39,1 °C. Στην Ημαθία η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Παλαιό Σκυλίτσι, φτάνοντας τους 38,9 βαθμούς. Στην πόλη της Βέροιας ο υδράργυρος έμεινε στους 37,4 °C.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: voria.gr