Συμμετοχή της Ορχήστρας Νέων Σίνδου στον 6ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης 


Συμμετοχή της Ορχήστρας Νέων Σίνδου στον 6ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο το βράδυ η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να υποδεχθεί το μεγαλύτερο πάρτι της πόλης. Κόσμος από όλα τα μήκη και πλάτη της γης θα έρθει στην Θεσσαλονίκη για να τρέξει στο 6ο νυχτερινό ημιμαραθώνιο.

Η Ορχήστρα Νέων Σίνδου, για ακόμα μια φορά κοντά στα μεγάλα πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, θα συμμετέχει στον ημιμαραθώνιο, ντύνοντας με μουσική την ημιμαραθώνια προσπάθεια των αθλητών.

 

Οι αγώνες

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αγώνες. Ο νυχτερινός Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου, στις 18:45 από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου) και οι δρομείς ακολουθούν την εξής διαδρομή: Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφόρος Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, αναστροφή 180◦ στο ύψος της Γεωργίου Παπανδρέου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, στροφή δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, στροφή αριστερά και είσοδος στην Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, στροφή 180◦ και είσοδος στην Καρατάσου, Κουντουριώτου, όπου οι δρομείς ολοκληρώνουν την πρώτη στροφή. Οι δρομείς διανύοντας την συγκεκριμένη διαδρομή δύο φορές τερματίζουν κινούμενοι επί της Λεωφ. Νίκης μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου (ανά 2,5 χλμ.) θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των ημιμαραθωνοδρόμων. Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό καθώς και στους σταθμούς υποστήριξης της διαδρομής, μετά το 5ο χλμ. Ακόμη, ισοτονικό ποτό θα διατίθεται στο 7,5ο χλμ., στο 15ο χλμ. και στον τερματισμό ενώ στο 10ο χλμ θα διατίθεται ενεργειακό ρόφημα (τζελ). Στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, ισοτονικό ποτό, χυμός, μπάρα δημητριακών και μπανάνα. Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής. Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε σταθμούς της διαδρομής. Ακόμη, οι δρομείς θα απολαμβάνουν μουσική ενθάρρυνση από ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, καθώς και από τη Ορχήστρα Νέων Σίνδου, τη Φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης και ομάδες κρουστών.
Η εκκίνηση για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5χλμ, θα δοθεί στις 21:15 από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου). Η διαδρομή των 5 χλμ ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (όλη η διαδρομή συντρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο).

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στην Εκκίνηση και στον Τερματισμό, ενώ στον Τερματισμό θα προσφέρεται επίσης, χυμός, μπάρα δημητριακών και μπανάνα. Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής. Ιατρική υποστήριξη επίσης θα υπάρχει στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής.

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα από την έναρξη του Ημιμαραθωνίου, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, 14 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει το Walk For Freedom 2017, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση κατά της εμπορίας ανθρώπων. Φορώντας μαύρα ρούχα, περίπου 1.100 άτομα θα περπατήσουν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έως τον Λευκό Πύργο, για να διαδώσουν αυτό το τόσο σοβαρό κοινωνικό μήνυμα. Την εκδήλωση διοργανώνει η ομάδα Α21.