Συμμορία κρατούσε αλλοδαπούς και ζητούσε λύτρα για να τους απελευθερώσει


Στην περιοχή της Ιωνίας.

Στη σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών προχώρησαν οι αρχές.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, μια γυναίκα αλβανικής καταγωγής, 35 ετών και έναν 24χρονο Αφγανό, σε βάρος των οποίων, καθώς και έξι ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παροχή καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη, Συμμορία, Αρπαγή, Ληστεία, Εκβίαση και για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Προηγήθηκε καταγγελία δύο Πακιστανών, σύμφωνα με την οποία μέλη εγκληματικής ομάδας κρατούσαν παράνομα σε διαμερίσματα στην περιοχή Ιωνίας παράτυπους αλλοδαπούς, από τους οποίους απαιτούσαν εκβιαστικά και με χρήση σωματικής βίας να καταβάλλουν χρηματικό ποσό για να τους αφήσουν ελεύθερους, ενώ παράλληλα τους αφαιρούσαν με τη βία χρήματα και τιμαλφή που είχαν στην κατοχή τους.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών, χθες το βράδυ εντοπίστηκαν τα διαμερίσματα στην περιοχή Ιωνίας Θεσσαλονίκης, όπου σ’ ένα εξ αυτών βρέθηκαν τέσσερις Πακιστανοί, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, οι οποίοι παρακρατούνταν μέχρι να καταβληθεί στους δράστες χρηματικό ποσό για την απελευθέρωση τους.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας ήταν η διακίνηση αλλοδαπών από παραμεθόριο περιοχή του Νομού Έβρου έναντι χρηματικού ποσού και η μεταφορά τους σε διαμερίσματα στην δυτική Θεσσαλονίκη με σκοπό την περαιτέρω συγκέντρωση χρημάτων.

Στην κατοχή των δραστών, αλλά και από τις έρευνες στις οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό και αριθμός ναρκωτικών δισκίων.

 

Πηγή: voria.gr