Συνελήφθη 55χρονος που έκρυβε 90 αλλοδαπούς σε φορτηγό


Χθες το πρωί στη ΒΙ.ΠΕ.Θ Σίνδου.

Στον εντοπισμό Φορτηγού οχήματος με κοντέινερ, εντός του οποίου επέβαιναν ενενήντα (90) αλλοδαποί, αποκαλύπτοντας έτσι τη δράση διακινητή που τους προωθούσε στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας, προχώρησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 55χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας και παράνομης εισόδου στη Χώρα.

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί στη ΒΙ.ΠΕ.Θ Σίνδου, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Φορτηγό επικαθήμενο με κοντέινερ, εντός του οποίου (κοντέινερ) εντοπίστηκαν ενενήντα (90) αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων είκοσι ένας (21) ανήλικοι, που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Επίσης στο πλαίσιο του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε συγκεκριμένο σημείο του οχήματος (στο ύψος της εργαλειοθήκης), υπήρχε αυτοσχέδια είσοδος (κρύπτη) που οδηγούσε  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κοντέινερ. Σημειώνεται ότι ο αερισμός στο χώρο όπου βρίσκονταν οι διακινούμενοι ήταν μη επαρκής με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη η μεταφορά τους.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι,  οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, ενώ ο καθένας κατέβαλε σε έτερο συνεργό του συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ έχοντας ως τελικό προορισμό της Αθήνα.

Το όχημα κατασχέθηκε, ως μέσo της παράνομης μεταφοράς και χρηματικό ποσό.

 

Πηγή: thestival.gr