Συνελήφθησαν διακινητές αλλοδαπών στα Διαβατά


Πρόκειται για δύο άτομα από τη Συρία.

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στις συλλήψεις πέντε συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, 25χρονος από τη Λιβύη, καθώς εντοπίσθηκε να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Παλαιά Εθνική Οδό Κιλκίς-Θεσσαλονίκης και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος τέσσερα άτομα από τη Συρία οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Επίσης, πλησίον του σημείου ελέγχου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα από Ιράκ και Μαρόκο οι οποίοι περιφρουρούσαν τρεις ανήλικους από την Αίγυπτο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (29-03-2021) δύο άτομα από τη Συρία ηλικίας 32 και 20 ετών, καθώς ως οδηγός και συνοδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτό στην περιοχή των Διαβατών, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν έναν Σύριο, ο οποίος δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: thestival.gr