Συνελήφθησαν διακινητές παράνομων μεταναστών στο ύψος της Νέας Ιωνίας


Πρόκειται για δύο άνδρες Ελληνικής καταγωγής.

Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 35 και 38 ετών, Ελληνικής καταγωγής, για παράνομη μεταφορά μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Βεροίας (ύψος Νέας Ιωνίας), αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών, εντόπισαν τους παραπάνω άνδρες να επιβαίνουν σε δύο οχήματα.

Ειδικότερα, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που προπορευόταν οδηγός ήταν ο 35χρονος, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός σε Ι.Χ.Φορτηγό με οδηγό τον 38χρονο, το οποίο ακολουθούσε.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο δεύτερο όχημα, εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του 16 παράτυποι μετανάστες εκ των οποίων και τέσσερα ανήλικα (12 από το Πακιστάν, 2 από τη Σομαλία, 1 από το Μπαγκλαντές και 1 από την Ινδία).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν σε προγενέστερο χρόνο παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο καταβάλλοντας χρηματικό ποσό, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

Πηγή: voria.gr