Θ. Καράογλου: «Έλλαδα δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη όταν πρόκειται για hot spot»


Σχολιάζοντας το Κυβερνητικό σχέδιο για μεταφορά επιπλέον προσφύγων- μεταναστών και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης, ο Βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο παραλογισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Λειτουργώντας περισσότερο ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση και λιγότερο ως Κυβέρνηση, οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος συνεχίζουν απρόσκοπτοι το καταστροφικό έργο της εσωτερικής μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών αποκλειστικά σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Με τη φασίζουσα νοοτροπία του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” που τους διακρίνει, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων και δημιουργούν “νέες” πόλεις χιλιάδων ταλαιπωρημένων ανθρώπων δίπλα σε αστικά κέντρα, δοκιμάζοντας τις αντοχές των τοπικών κοινωνιών και αδιαφορώντας για την ουσιαστική αντιμετώπιση μιας κρίσης που πλέον λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Εάν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση φοβάμαι ότι πολύ σύντομα οι κάτοικοι των Διαβατών, του Ωραιοκάστρου, του Καλοχωρίου, των Λαγκαδικίων και των άλλων περιοχών που σηκώνουν το συντριπτικό βάρος της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, θα υποχρεωθούν να γίνουν εσωτερικοί… μετανάστες εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή έχω εκφράσει με κάθε τρόπο το καθολικό αίτημα της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα για ισομερή και δίκαιη κατανομή των προσφύγων-μεταναστών σε όλη τη χώρα. Έχω ζητήσει επανειλημμένα κάθε περιφέρεια της πατρίδας μας να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί. Δεν εισακούστηκα, όπως δεν εισακούστηκαν και οι εκκλήσεις των κατοίκων που αγωνιούν και δοκιμάζονται καθημερινά.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη όταν πρόκειται για τη δημιουργία hot spot. Ελλάδα είναι και η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Στερεά Ελλάδα. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης. Το πρόβλημα είναι η ίδια η Κυβέρνηση. Φύγετε όσο είναι ακόμα νωρίς, φύγετε προτού καταντήσετε τη χώρα, χώρο!»