Η θεατρική παράσταση «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ» στην μονή Λαζαριστών με συμμετοχή του δήμου Δέλτα


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. με τη διαδημοτική συνεργασία των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ» της Άντας Τσεσμελή Edwards παραγωγή ΟΜΑ, την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» του Κ.Θ.Β.Ε. (Κολοκοτρώνη 21 – Μονή Λαζαριστών) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Λίγα λόγια για το έργο:

Έρχεται κάποτε η στιγμή που ο καθένας από εμάς πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη του και να αντιμετωπίσει το είδωλό του.  Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως να το αντιμετωπίσουμε; Και τι γίνεται με τις σκιές των άλλων που θαμπώνουν την εικόνα;

Οι Καθρέφτες είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και επίκαιρο έργο για την αλήθεια της ύπαρξης, μια προσεκτική, λυρική αλλά και δυναμική προσέγγιση στην ουσία της ζωής.

Τρεις γυναίκες με καριέρα – η τραπεζική υπάλληλος Λίντα, η ιδιωτική υπάλληλος Κορίνα και το διευθυντικό στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρείας η Ελισάβετ – βρίσκονται μπροστά στο αδιέξοδο μιας ανικανοποίητης και άδειας ζωής. Ο χρόνος, η μνήμη, τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία της προσωπικότητάς τους ζυγίζονται για να αποκαλύψουν πως όσοι υπήρξαν στη ζωή τους δεν είναι πια παρά σκιές στον καθρέφτη της ψυχής τους.

Μέσα από μια οδυνηρή διαδικασία οι τρεις ηρωίδες φτάνουν στη λύτρωση. Είναι πια αρκετά δυνατές για να πετάξουν από πάνω τους όσα «παραμορφώνουν» το είδωλό τους.
Οι Καθρέφτες φωτίζουν με τρόπο γοητευτικό και μαγικό συνάμα όσα ηθελημένα ή αθέλητα η μνήμη σπρώχνει προς τη λήθη. Όσο πιο κοντά πλησιάζει κανείς τον καθρέφτη του τόσο πιο επικίνδυνο και τολμηρό είναι.

Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άντα Τσεσμελή
Σκηνικά – Κοστούμια:  Θανάσης Κολλαλάς
Τεχνική υποστήριξη-Σχεδιασμός φώτων: Παναγιώτης Κουντουράς
Παίζουν: Γιολάντα Μπαλαούρα (φιλική συμμετοχή) – Δέσποινα Γωνιάδου – Άντα Τσεσμελή

160601-ΑΦΙΣΑ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ ΤΕΛΙΚΗ