Θεσσαλονίκη: Κουπόνια των 100 ευρώ – Ποιες οικογένειες αφορά


Θεσσαλονίκη: Κουπόνια των 100 ευρώ – Ποιες οικογένειες αφορά

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχεδιάζει να μοιράσει σε δεκάδες οικογένειες κουπόνια ύψους 100 ευρώ για την αγορά προϊόντων από λαϊκές αγορές.

Είναι μια κοινωνική παροχή που προτείνει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν έστω και στο ελάχιστο οι οικογένειες αυτές. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ-Μπε:

Θα δοθούν κουπόνια ύψους 100 ευρώ για την αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές, στις καταγεγραμμένες μονογονεϊκές οικογένειες στο νομό Θεσσαλονίκης και οι συμβεβλημένοι πωλητές των λαϊκών θα τα εξαργυρώνουν, εισπράττοντας το αντίτιμο, από τα κονδύλια στον ειδικό λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το ημερήσιο τέλος.

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης παροχής ο αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία, ενώ τα κουπόνια αναμένεται να λάβουν -σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία- 1.638 μονογονεϊκές οικογένειες του νομού Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στις σκέψεις είναι να δημιουργηθεί η πρώτη πρότυπη λαϊκή αγορά, μέσω οικονομικών δωρεών από ιδιωτικούς φορείς. Πρόκειται για μια λαϊκή αγορά που θα έχει ομοιόμορφους πάγκους, οριοθετημένους χώρους, καλαίσθητες τέντες κι έναν χάρτη στην είσοδο για να γνωρίζουν οι καταναλωτές που ακριβώς βρίσκονται τα προϊόντα και τα αγαθά που επιθυμούν να αγοράσουν.

Η πρώτη πρότυπη λαϊκή αγορά θα στηθεί σε χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ.Γιουτίκα, μέσα στον Φεβρουάριο θα επιχειρηθεί με διαγραμμίσεις να μπει “τάξη” στις 91 λαϊκές αγορές στις γειτονιές του νομού Θεσσαλονίκης, ώστε να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό ο αθέμιτος ανταγωνισμός, ενώ θα συνεχιστούν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για την απομάκρυνση των παράνομων πωλητών.