Το Netflix στις φυλακές Διαβατών για το ντοκιμαντέρ “Οι πιο σκληρές φυλακές του κόσμου”


Στον νέο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix για τις «Πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» συμπεριλαμβάνονται οι φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Ερευνητές δημοσιογράφοι γίνονται εθελοντικά τρόφιμοι στις πιο άθλιες φυλακές του κόσμου, όπου επικρατούν ο εκφοβισμός και η αγριότητα. Αυτή είναι η επίσημη περιγραφή της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix, με τίτλο «Οι πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» («Inside the World’s Toughest Prisons»). Σε ένα από τα επεισόδια του 6ου κύκλου, που άρχισε να προβάλλεται στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, οι συντελεστές της εκπομπής βρέθηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις φυλακές Διαβατών.

Εκεί, όπως γράφει το Netflix, «ο Ράφαελ Ρόου (σ.σ.: ο παρουσιαστής) ερευνά μια από τις πιο υπερπλήρεις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ελλάδα, στην οποία κρατούνται μερικοί από τους πιο επικίνδυνους παραβάτες της χώρας».

Ο τίτλος του επεισοδίου είναι «Η φυλακή της διακίνησης ανθρώπων», μιας και επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούνται στις φυλακές με την κατηγορία της διακίνησης ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο παρουσιαστής Ράφαελ Ρόου, που έχει επισκεφθεί πολλές φυλακές του κόσμου, αναρωτιέται εάν τελικά αυτές οι ποινές δρουν αποτρεπτικά και εάν το σωφρονιστικό σύστημα μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Μάλιστα, συνομιλεί με κρατουμένους που έχουν φυλακιστεί τόσο για διακίνηση ανθρώπων όσο και για φόνο, αλλά και για εμπόριο ναρκωτικών, οι οποίοι του εξιστορούν το πώς βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα.

Στο επεισόδιο παρουσιάζεται, επίσης, η ευκαιρία αποτοξίνωσης που έχουν όσοι είναι χρήστες ουσιών, μέσω της ειδικής μονάδας που διαθέτει η φυλακή, η οποία όμως, λόγω έλλειψης πόρων, εξυπηρετεί λίγα μόνο άτομα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Raphael Rowe (@raphaelrowe)

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: voria.gr