Τον σημαντικότερο τίτλο της κατέκτησε η Αθηνά Πήττα


Συνεχίζει στο δρόμο των επιτυχιών η αθλήτρια από τη Σίνδο.

Τον σημαντικότερο τίτλο της έως τώρα σε διεθνές επίπεδο κατέκτησε η Αθηνά Πήττα στη Σόφια της Βουλγαρίας!

Η 13χρονη Αθηνά, επιβλήθηκε με 2-1 σετ της Ksenia Zaytseva, Νο. 30 στην κατάταξη U14 της Ευρώπης, στον τελικό του Elia Cup.

Με μια πολύ καλή εμφάνιση και νίκη επί της Zaytseva, με 6-3, 2-6, 6-3, η Αθηνά Πήττα έγραψε τον ιδανικό επίλογο στο Elia Cup της Σόφιας, τουρνουά της 2ης κατηγορίας U14 της TE.

Η 13χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έπαιξε και προκριματικά στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe, πέτυχε συνολικά 6 νίκες στα χωμάτινα γήπεδα του Elia Cup αυτή την εβδομάδα.

Στα προκριματικά επιβλήθηκε της Gergana Mravkova, με 6-0, 6-0. Στη συνέχεια πήρε bye για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε επίσης εύκολα την Gabriela Miteva, με 6-2, 6-0. Στον 3ο γύρο έδωσε το πρώτο της δυνατό τεστ, κερδίζοντας την Τουρκάλα Eda Arli, Νο. 7 στο ταμπλό, με 5-7, 6-3, 6-4.

Στα προημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Βουλγάρας Mihaela Tsoneva, No. 4 στο ταμπλό και Νο. 90 στα U14 της Ευρώπης, με 6-3, 6-1. Στα ημιτελικά κέρδισε την Mara Gae από τη Ρουμανία, Νο. 2 στο ταμπλό και Νο. 47 στα U14 της Ευρώπης, με 3-6, 7-6 (5), 7-5.

Αφού κατάφερε να κερδίσει 2 παίκτριες από το Top 50 της κατάταξης U14 των κοριτσιών της Tennis Europe, η Αθηνά ανέβηκε στην κορυφή του Elia Cup και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της ως τώρα σε διεθνές επίπεδο.

Η 13χρονη Ελληνίδα τενίστρια, έχει κερδίσει άλλον έναν τίτλο στο μονό σε τουρνουά της Tennis Europe, το Tennis Point Open στο Cacak της Σερβίας, που ανήκει στην 3η κατηγορία U12. Στα διπλά έχει κατακτήσει το Belgrade Open το 2017 στο Βελιγράδι της Σερβίας (Category 3, U12) και το CRNA REKA Open φέτος στο Καβάνταρτσι της ΠΓΔΜ (Category 3, U16).

Από την πλευρά μας ευχόμαστε στην Αθηνά καλή συνέχεια και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

 

 

 

*Ευχαριστούμε τον Γιάννη Πήττα, πατέρα της Αθηνάς, για την αποστολή των πληροφοριών και της φωτογραφίας