Βανδαλισμοί και κλοπές στην παιδική χαρά του Πάρκου Φλώρου στη Σίνδο


Βανδαλισμοί από αγνώστους παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην παιδική χαρά στο πάρκο Φλώρου στη Σίνδο από τα  συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών που πραγματοποιούν εργασίες ανάπλασης στο χώρο. Συγκεκριμένα κλάπηκαν παιχνίδια και άλλα αντικείμενα που επρόκειτο να τοποθετηθούν στο χώρο ενώ άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στις κούνιες. Η υπό κατασκευή παιδική χαρά είναι περιφραγμένη και με ειδική σήμανση απαγόρευσης εισόδου ωστόσο η περίφραξη  παραβιάστηκε από αγνώστους που εκτός από κλοπές προκάλεσαν και φθορές σημαντικής αξίας.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης επικοινώνησε με την αρμόδια αστυνομική αρχή και κατήγγειλε τις κλοπές και τους βανδαλισμούς.

Ο κ Γλώσσης απευθύνει έκκληση για απαγόρευση εισόδου στις παιδικές χαρές που είναι υπό κατασκευή προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί πολιτών.

«Οι παιδικές χαρές είναι εργοτάξια περιφραγμένα με ειδική σήμανση που απαγορεύει την είσοδο σε όλους εκτός από τους τεχνικούς που έχουν αναλάβει την ανακαίνιση του πάρκου Φλώρου. Παρακαλώ τους πολίτες να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των απαγορευτικών σημάτων και να μην εισέρχονται στα εργοτάξια» αναφέρει ο κ Γλώσσης.

Το σχέδιο κατασκευής και ανάπλασης παιδικών χαρών

Ο δήμος Δέλτα εκπονεί ολοκληρωμένο σχέδιο κατασκευής νέων και ανάπλασης παλαιών παιδικών χαρών σε όλες τις κοινότητες.

Στα πλαίσια του έργου : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΩΝ» στο Δήμο Δέλτα, εκτελούνται εργασίες κατασκευής και ανακατασκευής σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 44/7-8-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 27934 (ΦΕΚ 2029/Β/25-07-2014) τροποποίησης και συμπλήρωσης της 28492/2009 (Β΄ 931) απόφασης περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ.

Οι εργασίες και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές βασίστηκαν στις γενικές αρχές σχεδιασμού με σκοπό την πιστοποίηση και λειτουργία τους

Αυτή τη χρονική περίοδο κατασκευάζεται νέα Παιδική χαρά στο οικ. 743 του Ο.Τ. 22  στο πάρκο Φλώρου, στη Δημοτική Κοινότητα Σίνδου και ενδεικτικά εκτελούνται οι εργασίες :

 • Γενικές εκσκαφές και χωματουργικές εργασίες
 • Καθαιρέσεις μεμονωμένων στοιχείων κατασκευών από σκυρόδεμα και πλακοστρώσεων δαπέδων
 • Αποξηλώσεις παλαιών  οργάνων παιδικής χαράς
 • Κατασκευές χυτών κρασπέδων για τον εγκιβωτισμό δαπέδων σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης
 • Κατασκευές υποβάσεων από σκυρόδεμα για τις επιστρώσεις δαπέδων
 • Κατασκευές κτιστών καθιστικών
 • Υδραυλικές εργασίες και τοποθέτηση κρουνών
 • Ηλεκτρολογικές εργασίες και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων
 • Επιστρώσεις με χυτό ελαστικό δάπεδο ασφαλείας και βότσαλο
 • Κατασκευή ξύλινης περίφραξης και θυρών
 • Προμήθεια εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικής χαράς (Υπαίθριο γυμναστήριο, Γέφυρα με αιωρούμενα πατήματα, Γέφυρα με δίχτυ, Παιχνίδι με σχοινιά και πατήματα, Αναρρίχηση μικτή ορθογώνια, Σύνθετο όργανο τσουλήθρα, Παιχνίδια ελατηρίου “δίσκοι 1, 2, 3”, Παιχνίδι ελατηρίου “λουλούδι” δύο θέσεων, Παιχνίδι ελατηρίου “μαργαρίτα” τεσσάρων θέσεων, Τραμπάλα ελατηρίου τεσσάρων θέσεων “βατραχάκια” HPL , Κούνια φωλιά από ξύλο)
 • Προμήθεια αστικού εξοπλισμού (κάδοι απορριμμάτων).