Βιωματικό Σεμινάριο για Ανέργους


Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» ξεκινά νέο κύκλο του βιωματικού σεμιναρίου για ανέργους σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 9 δίωρες συναντήσεις και θα υλοποιείται κάθε Τρίτη 18:00 – 20:00 το απόγευμα, με έναρξη την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ψυχολογική υποστήριξη και η ενδυνάμωση των ανθρώπων που βιώνουν την ανεργία. Στη διάρκεια των συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να διαχειρίζονται το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις, να βελτιώσουν τις σχέσεις με τους άλλους, να βρίσκουν πρακτικές λύσεις σε συνθήκες οικονομικής πίεσης, να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το χρόνο τους, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις δυνατότητές του, διατηρώντας θετική στάση, παρόλα τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο, μέχρι την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στο τηλέφωνο του Δικτύου Άλφα 2310 729090. Καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.