Βραδιές Θεάτρου από την ΠΚΜ και τον δήμο Παύλου Μελά


Οι «Βραδιές Θεάτρου» ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 και απευθύνονται σε όλο το θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, από αξιόλογους θιάσους και επιλεγμένα έργα, που θα παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δύο ή τρεις παραστάσεις το μήνα, σε θεατρικές σκηνές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.

Οι «Βραδιές Θεάτρου» συνεχίζονται επιτυχώς με την θεατρική παράσταση

«Εχθροί εξ’ αίματος»

του Αρκά

από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά

σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σακατζή

για 2 παραστάσεις

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 & Πέμπτη 19 Μαϊου 2016 και ώρα 21:00

στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

Λίγα λόγια για το έργο:

Μετά από ένα ατύχημα ο Εγκέφαλος πέφτει σε κώμα και ξεσπά διαμάχη μεταξύ των χτυπημένων και χωρίς ηγεσία οργάνων. Τα πάθη των εσωτερικών οργάνων, μας βγαίνουν στη … φόρα. Δεν τα παρατηρούμε όμως από έξω, αλλά από μέσα. Το λεπτό και το Παχύ Έντερο διαφωνούν για το εάν τα ευγενή όργανα, η Καρδιά, οι Νεφροί

και οι Πνεύμονες, έχουν συνωμοτήσει ώστε να καταλήξει ο ημιθανής οργανισμός, με σκοπό να μεταμοσχευθούν σε νέο υγιές σώμα.

Το «μέσα» είναι πάντα η μικρογραφία του «έξω»: αυτό μας διδάσκουν οι «Εχθροί εξ αίματος».

«Τι πράγματα είναι αυτά; Είναι συμπεριφορά οργάνων αυτή;».Το Παχύ Έντερο, αγανακτισμένο, διαμαρτύρεται. Και με το δίκιο του. Πως μπορούν να τσακώνονται μεταξύ τους την ώρα που το σώμα βρίσκεται σε κώμα και η κατάσταση του ασθενούς είναι κρίσιμη; Αθέατες πτυχές και κρυμμένα μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια οδηγώντας την πλοκή σε ένα ευρηματικό φινάλε.

Μια «ζοφερή κωμωδία» που θυμίζει τραγωδία. Αν τα κύρια δραματικά πρόσωπα ήταν άνθρωποι, θα μιλούσαμε ίσως για το σπουδαιότερο και πιο επίκαιρο νεοελληνικό δράμα.

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής

Συγγραφή: Αρκάς

Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Φωτιάδης

Σκηνικά: Δημήτρης Σακατζής

Κουστούμια-Σκηνικά-Κατασκευές: Νίκος Ιγνατιάδης

Φωτισμοί: Μάκης Μαριάδης

Παίζουν οι:

Α’ Διανομή

Νεφρό: Δημήτρης Τσακίρης

Λεπτό Έντερο: Γιώργος Στρεμπλής

Παχύ Έντερο: Γιάννης Φωτιάδης

Β’ Διανομή

Νεφρό: Δημήτρης Τσακίρης

Λεπτό Έντερο: Δημήτρης Ελιάς

Παχύ Έντερο: Στέφανος Τσακάτος

Φωνή Γιατρού: Γιάννης Σερβετάς

***
Αντί εισιτηρίου μπορείτε να ενισχύσετε το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με τρόφιμα συσκευασμένα μακράς διάρκειας.

***

arkas