Ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της φωτιάς στο κέντρο φιλοξενίας του Ωραιοκάστρου


Ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της φωτιάς στο κέντρο φιλοξενίας του Ωραιοκάστρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα σχετικά με τα αίτια της φωτιάς στο κέντρο προσφύγων στο Ωραιόκαστρο. Θυμίζουμε, πως από τη φωτιά τραυματίσθηκαν δύο παιδιά εκ των οποίων ο οκτάχρονος φέρει σοβαρά τραύματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία μετέβη αμέσως στο σημείο απέκλεισε το ενδεχόμενο του εμπρησμού από πρόθεση και υπογραμμίσθηκε, πως εξετάζεται η εκδοχή η φωτιά να προκλήθηκε από κάποιο μαγειρικό σκεύος.

Τα δύο προσφυγόπουλα τα οποία τραυματίσθηκαν από τη φωτιά νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση τα δύο παιδιά τα οποία τραυματίσθηκαν είναι 8 και 5 ετών αντίστοιχα και πρόκειται για ένα αγοράκι και την αδερφή του.

Το άτυχο αγοράκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Παίδων, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη. Την ίδια στιγμή, καλύτερη φέρεται να είναι η εικόνα της 5χρονης η οποία βρίσκεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική.

Σημειώνεται, πως η 35χρονη μητέρα των παιδιών που έχει καταγωγή από τη Συρία, έχει επιστρέψει στον καταυλισμό μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ενώ θα συνεχιστεί να της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Θυμίζουμε, πως η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα και σβήστηκε από τους πρόσφυγες που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας.