Ζευγάρι έκρυβε στη ρεζέρβα του ΙΧ του πάνω από 12 κιλά ηρωίνης- Συνελήφθησαν στα διόδια Μαλγάρων


Δύο άτομα συνέλαβαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση 12 κιλών ηρωίνης. Πρόκειται για έναν 33χρονο αλλοδαπό, ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης και μια 27χρονη Ελληνίδα, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα κατασχέθηκαν 12 κιλά και 20γραμμ. ηρωίνης.

Τα δύο άτομα εντοπίστηκαν στα διόδια των Μαλγάρων από τη δίωξη ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και έπειτα από έλεγχο στο αυτοκίνητο βρέθηκαν κρυμμένα 25 δέματα στη ρεζέρβα. Ο 33χρονος χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ηγετικό στέλεχος στη διακίνηση ηρωίνης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η 27χρονη και ο 33χρονος έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ χαρακτηριστικό της ποσότητας είναι ότι στα δέματα υπήρχε λογότυπο. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα δέματα κοκαΐνης και το πραγματοποιεί καρτέλ από τη Λατινική Αμερική, για να γνωρίζουν από ποιες περιοχές διακινούνται.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 33χρονο αλλοδαπό – ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης και 27χρονη ημεδαπή – μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 23-05-2023, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν να κινούνται με επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε για έλεγχο στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων και στην κατοχή της 27χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα των δραστών εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα, στο εσωτερικό του βοηθητικού ελαστικού (ρεζέρβα) και κατασχέθηκαν, 12 κιλά και 200 γραμμάρια ηρωίνης, συσκευασμένα σε 25 δέματα.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, ο 33χρονος αλλοδαπός, με άμεση συνεργάτιδα την 27χρονη, προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες αποθήκευαν και οργάνωναν τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στα πολεοδομικά συγκροτήματα Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος συλληφθείς, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση σε συνδυασμό με παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.