1ο ΓΕ.Λ Εχεδώρου (Σίνδου): Δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + (2022-2023)


Το 1ο Γενικό Λύκειο Εχεδώρου πραγματοποίησε κατά το διδακτικό έτος 2022-2023 τις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Ανοιγόμαστε, Αναδυόμαστε, γινόμαστε ένα νέο Σχολείο”:

• Τον Οκτώβριο του 2022 (από 8 έως 15-10-2022) υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας 3 εκπαιδευτικούς και 7 μαθητές/τριες του Vasile Alecsandri National College από το Ιάσιο της Ρουμανίας. To πρόγραμμα περιελάμβανε εργαστήρια soft skills, εκπαιδευτικές επισκέψεις (Θεσσαλονίκη, Βεργίνα, Νάουσα, λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου) και εκδηλώσεις (SindosTeenAthletics, εργαστήριο εκμάθησης παραδοσιακών χορών, κυνήγι θησαυρού) που στόχευαν στη συμπερίληψη, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων.

• Τον Μάρτιο του 2023 (από 5 έως 11/3/2023) ο εκπαιδευτικός ΠΕ 11 του σχολείου μας Δημήτριος Κυριαζής συμμετείχε σε επιμόρφωση του εκπαιδευτικού φορέα English Matters με τίτλο “ Maximizing Digital competence in teaching and learning” στη Μαδρίτη.

• Τον Απρίλιο του 2023 (από 1 έως 6/4/2023) οι εκπαιδευτικοί Περμεκερλή Μαρία (ΠΕ06) και Κυριαζής Δημήτριος (ΠΕ11) με ομάδα 6 μαθητών/τριών πραγματοποίησαν κινητικότητα στο Βουκουρέστι και το Ιάσιο της Ρουμανίας. To πρόγραμμα περιελάμβανε εργαστήρια (συμπερίληψης και ισότητας των φύλων καλλιτεχνικής έκφρασης, μαγειρικής και λαϊκής τέχνης), εκπαιδευτικές επισκέψεις (Βουκουρέστι, Ιάσιο, Μπουκοβίνα) και εκδηλώσεις (θεατρική παράσταση) που στόχευαν στην ένταξη και συμμετοχή, στην καλλιέργεια της ευρωπαϊκής ταυτότητας και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών.

• Το Μάιο του 2023 (από 14 έως 21/5/2023) οι εκπαιδευτικοί Αθανασιάδου Κυριακή ΠΕ 78 και Περμεκερλή Μαρία (ΠΕ06) του σχολείου μας συμμετείχαν σε επιμόρφωση του εκπαιδευτικού φορέα Europass Teacher Academy με τίτλο “Climate Change and Global Citizenship Education” στη Βαλένθια.

Οι παραπάνω δράσεις και κινητικότητες έδωσαν την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του σχολείου μας να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα και κουλτούρες, γεγονός που συνετέλεσε στη σημαντική βελτίωση της σχολικής μας κοινότητας σε τομείς όπως: βιώσιμη ανάπτυξη, νέες τεχνολογίες, συμπερίληψη και ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Κατά το διδακτικό έτος 2023-2024 στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος θα πραγματοποιηθούν κινητικότητες πέντε εκπαιδευτικών για επιμόρφωση, μίας εκπαιδευτικού για παρακολούθηση εργασίας και μετακίνηση ομάδας μαθητών στην Κωνσταντινούπολη.

 

 

*Ευχαριστούμε το 1ο ΓΕ.Λ Εχεδώρου (Σίνδου) για την αποστολή των πληροφοριών