40 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν σε Διαβατά, Πολίχνη & Κιλκίς


Συνελήφθησαν 4 άτομα.

Ποσότητες κάνναβης που ξεπερνούν τα 40 κιλά κατάφεραν να εντοπίσουν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές του Κιλκίς (Ποντοηράκλεια) και της Θεσσαλονίκης (Διαβατά και Πολίχνη) αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, στο πλαίσιο δράσεων αντιμετώπισης του διασυνοριακού εγκλήματος και την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 4 άτομα, μέλη κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν  σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, δύο υπήκοοι ΠΓΔΜ ηλικίας 42 και 39 ετών, καθώς διαπιστώθηκε να έχουν εισάγει και να μεταφέρουν με δύο οχήματα, το ένα από τα οποία λειτουργούσε ως προπομπός, 20 αυτοσχέδια δέματα με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 21 κιλών και 881 γραμμαρίων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 39χρονος προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα που χρησιμοποίησαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου 2018 σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς, 31χρονο, επίσης υπήκοο ΠΓΔΜ, που είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα πεζός και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σακίδιο με ποσότητα κάνναβης βάρους 11 κιλών και 200 γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, προσωρινά κρατούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 16 Δεκεμβρίου 2018 στην οικία του 38χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε αποθηκευτικό χώρο, 7 αυτοσχέδιες συσκευασίες με συνολικά 7 κιλά και 163 γραμμάρια κάνναβη, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πηγή: voria.gr