Αεροψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν στις ρυζοκαλλιέργειες του Δήμου Δέλτα


Με απόφαση του Αντιπερειφερειάρχη Υγείας Χρήστου Μήττα και την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη θα πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί σε όλες τις ρυζοκαλλιέργειες του δήμου.

Σκοπός είναι η μείωση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών καθώς ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από νοσήματα που μεταδίδουν τα κουνούπια.

Συγκεκριμένα οι ψεκασμοί από αέρος με ειδικού τύπου ελικόπτερο  έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι αεροψεκασμοί θα ξεκινήσουν μετά τη δύση του ηλίου με πτήσεις διάρκειας έως τρεις  ώρες με εγκεκριμένο από το αρμόδιο Υπουργείο σκεύασμα  και θα γίνουν σε ακατοίκητες περιοχές σε απόσταση δύο  χιλιομέτρων από τους οικισμούς της περιοχής

Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ωστόσο  συνίσταται να μη κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές. Οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Επισημαίνεται ότι για τους ψεκασμούς αυτούς έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.