Αγωγή της Ε.Υ.Α.Θ κατά του Δήμου Δέλτα


Για ληξιπρόθεσμες οφειλές 8.000.000 ευρώ

Αίσθηση προκάλεσε  η κίνηση της ΕΥΑΘ να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής κατά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του δήμου Δέλτα προκειμένου να διεκδικήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές που αγγίζουν τα 8 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης στο kokkino.gr, τα χρέη δημιουργήθηκαν από την ΔΕΥΑΔΔ από το 2013 μέχρι και σήμερα και αφορούν την παροχή νερού στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Ο κ. Κρεστενίτης μάλιστα έκανε λόγο για αθέτηση της συμφωνίας που έγινε μεταξύ της ΕΥΑΘ και του δήμου Δέλτα ώστε να γίνει διακανονισμός για την αποπληρωμή του χρέους.

Τι απαντά ο δήμος Δέλτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη διοίκηση του δήμου Δέλτα γίνονται προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια ώστε να βρεθεί λύση βάσει του διαλόγου και όχι μέσω των δικαστηρίων.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εξεύρεση λύσης κοινά αποδεκτής και όχι λύσης που να είναι συμφέρουσα μόνο για την ΕΥΑΘ.

Γίνεται λόγος άλλωστε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν αφορά μόνο τα τελευταία χρόνια, αλλά την τελευταία δεκαετία. Ο δήμος Δέλτα από την πλευρά του έχει προχωρήσει σε τρεις καταβολές δόσεων την τελευταία διετία, το οποίο από τη διοίκηση χαρακτηρίζεται ως ενδεικτική πρόθεση προκειμένου να διευθετηθεί το χρέος.

 

Πηγή: thessnews.gr