Παραμένουν έξω από το… «στρατόπεδο των προσφύγων» κάτοικοι των Διαβατών! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστόπουλου» στα Διαβατά Θεσσαλονίκης εκεί όπου η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει το ένα από τα δυο κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων.

Περίπου εβδομήντα κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται πέριξ του στρατοπέδου αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης. Κάνουν λόγο για περαιτέρω υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης ενώ κατηγορούν τους τοπικούς άρχοντες για… προσχηματικές ενέργειες.

Μιλώντας στο karfitsa.gr ο Σάββας Διλσίζογλου μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων Διαβατών: «Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία. Βρίσκονται εδώ αστυνομικοί και στρατιώτες που περιπολούν το στρατόπεδο. Εβδομήντα κάτοικοι της περιοχής διαδηλώνουν ειρηνικά εναντίον της πρόθεσης της κυβέρνησης να δημιουργήσει εκεί το ένα από τα δυο στρατόπεδα μετεγκατάστασης προσφύγων». Ο ίδιος μάλιστα κατηγορεί τους δημάρχους της περιοχής για προσχηματικές ενέργειες που γίνονται προκειμένου να μην δημιουργηθεί εκεί η δομή.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΚΜ προτάθηκαν από τους δημάρχους έξι πιθανοί χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτίμησε ότι τα δυο στρατόπεδα και τα hot spots των νησιών αναμένεται να έχουν κατασκευαστεί μέχρι το τέλος του μήνα. Οι δηλώσεις αυτές του κ. Δρίτσα προκάλεσαν αναστάτωση στους κατοίκους των Διαβατών.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Πηγή άρθρου: karfitsa.gr
Πηγή φωτογραφιών: thestival.gr