Αιχμές του ΚΚΕ για τον θάνατο του 52χρονου εργάτη σε εργοστάσιο στην Σίνδο


Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο 52χρονου εργάτη σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης από κορωνοϊό.

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η είδηση του θανάτου 52χρονου χειριστή κλαρκ από κορωνοϊό σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης(δείτε εδώ) χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

«Η ΤΟ Βιομηχανίας του ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια σε οικογένεια, συναδέλφους και φίλους του αποθανόντος από κορονοϊό εργάτη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε όμως σιωπηλοί μπροστά στα κενά προστασίας της δημόσιας υγείας που δημιουργούν κυβέρνηση και εργοδότες.
Τώρα είναι ακόμα πιο κρίσιμο να προχωρήσουν τα μέτρα για την προστασία της δημόσια υγείας που προτείνει το ΚΚΕ. Για να εξασφαλίσουμε ότι δε θα θρηνήσουμε θύματα που θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να αποφευχθούν.
Να προχωρήσει άμεσα η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, του απαραίτητου υγειονομικού υλικού. Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, άνοιγμα όλων των ΜΕΘ.

Ειδικά για τα εργοστάσια που συνεχίζουν να λειτουργούν να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, να μη θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους με τις πλάτες της κυβέρνησης, όπως στη γειτονική Ιταλία με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Να προχωρήσει η εργοδοσία σε μείωση του συνωστισμού με επιβάρυνση αποκλειστικά των εργοδοτών, προχωρώντας σε αναγκαίες χωροταξικές αλλαγές όπου χρειάζεται, τήρηση αποστάσεων, απολύμανση εργαλείων εργασίας με αντισηπτικά, τηρώντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Πηγή Voria