Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής


ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ:
Στη χθεσινή Συνέλευση της Τετάρτης 23/03/2016, η Συντονιστική Επιτροπή μας ενημέρωσε σχετικά με την Συνάντηση που είχαν την Δευτέρα 21/03/2016 μαζί με τον Δήμαρχο Δέλτα, Κο Ε.Φωτόπουλο  στο γραφείο του Π.Δ. Αστυνομίας Υπ/γο Κο Μπαντουβάκη, για τη Δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στα Διαβατά και για όλες τις εξελίξεις και κινήσεις της Συντ. Επιτροπής και του Δημάρχου. Μεταξύ άλλων μας ενημέρωσε και για τα όποια προβλήματα υπάρχουν για την δημιουργία του Τμήματος αυτού.
Ο Αστ. Διευθυντής είπε πως Συναινεί για αυτή μας την πρόταση και πως είναι με το μέρος μας αλλά την Απόφαση αυτή πρέπει να την Δώσει η Κεντρική Διοίκηση της Αστυνομίας και πως πρέπει να γίνει Αίτημα από την Δημοτική Αρχή προς τον Διευθυντή και πως αυτός θα το προωθήσει Ιεραρχικά στην Κεντρική Διοίκηση της Αστυνομίας.
Ο Δήμαρχος Δέλτα και η  Δημοτική Αρχή από τη Μεριά της κινήθηκε Αστραπιαία και την ίδια μέρα Κατέθεσε το Αίτημα αυτό στον Διευθυντή της Αστυνομίας (Ακολουθεί παρακάτω το Έγγραφο) και  Αναμένουμε τις Εξελίξεις.
Επίσης όπως μας Ενημέρωσε η Συντ. Επιτροπή, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου (5 Αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος) πήρε απόφαση να Αγοράσει 2 Περιπολικά και να τα Δωρήσει στην Αστυνομία, τα οποία θα Περιπολούν Μόνο στα Διαβατά και τη Μαγνησία.
Σον αγώνα μας αυτόν άρχισαν να παρεμβαίνουν και οι Βουλευτές μας, όπως ο Κος Αναστασιάδης Σάββας με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 (Ακολουθεί παρακάτω το Έγγραφο) προς τον Αρμόδιο Υπουργό. Η Συντονιστική Επιτροπή όπως και ο όλος κόσμος που βρισκόταν χτες στη Συνέλευση, Ζητήσαμε να Ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, με Παρεμβάσεις και Ερωτήσεις προς το Σώμα της Βουλής.
Όσον αφορά για τα υπόλοιπα Θέματα που μας αφορούν,πάντα σύμφωνα με με τις Υποσχέσεις και τις Διαβεβαιώσεις του Δημάρχου μας, Κου Φωτόπουλου έχουν ως εξής:

1)  Οι ψεκασμοί για τα κουνούπια θα ξεκινήσουν μέσα στο 1ο 15νθήμερο του Απριλίου.
2)  Για την Δημοτική Αστυνομία έχουν σταλεί ήδη έγγραφα προς τα Αρμόδια Υπουργεία και θα ψηφιστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είναι να Εντάξει τουλάχιστον 20 Δημοτικούς Αστυνομικούς στο Δήμο μας.
3)  Ο Φωτισμός στα σημεία της Ε.Ο Βέροιας – Θεσ/νίκης καθώς επίσης και της Π.Ε.Ο Κιλκισίου – Θεσ/νίκης παρότι είναι υπό την Αρμοδιότητα και Ευθύνη της Περιφέρειας, η Δημοτική Αρχή θα κάνει όλες τις απαραίτητες Ενέργειες με Δικά της Κλιμάκια για την Υλοποίηση του Φωτισμού των Περιοχών.
4)  Γίνονται προσπάθειες για την Ενίσχυση του Κ.Υ. ΔΙΑΒΑΤΏΝ με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσ/νίκης και τα Αρμόδια Υπουργεία για να ενισχυθεί με Γιατρούς και Προσωπικό

Στο επόμενο μας Ραντεβού που θα γίνει την άλλη Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στις 7:30 μ.μ. πέρα από την Ενημέρωση και τις Εξελίξεις στις παραπάνω Διεκδικήσεις μας θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στη Συνέλευση και κάποιους Γιατρούς να μας Ενημερώσουν για τις Συνθήκες Υγιεινής που επικρατούν πάνω  στο Στρατόπεδο.

Σας Ευχαριστούμε ΌΛΟΥΣ για την Στήριξή σας στον Αγώνα που κάνουμε, με την Παρουσία σας στις Συνελεύσεις. Γιατί ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΠΟΡΟΎΜΕ!!!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΏΝΑ ΔΙΑΒΑΤΏΝ & ΜΑΓΝΗΣΊΑΣ

image

image