Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη φωτιά στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου


Διαβάστε αναλυτικά.

Ανακοίνωση σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε την προηγούμενη Κυριακή σε εγκατάσταση ανακυκλώσιμων υλικών στην περιοχή της Σίνδου εξέδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, “δεν παρατηρήθηκε εξαιτίας του γεγονότος, διαφοροποίηση στις καταγραφές ωριαίων και μέσων ημερήσιων τιμών των ατμοσφαιρικών ρύπων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες” και συνεπώς “δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για θέματα δημόσιας υγείας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της συμμετείχε στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την προηγούμενη Κυριακή σε εγκατάσταση ανακυκλώσιμων υλικών στην περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τόσο χτες, όσο και σήμερα τις μετρήσεις των ατμοσφαιρικών ρύπων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, στους σταθμούς του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν παρατηρήθηκε εξαιτίας του γεγονότος, διαφοροποίηση στις καταγραφές ωριαίων και μέσων ημερήσιων τιμών των ατμοσφαιρικών ρύπων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (αερίων ρύπων και αιωρουμένων σωματιδίων), ούτε στους παρακείμενους σταθμούς Σίνδου, Νεοχωρούδας και Κορδελιού, ούτε στους πιο απομακρυσμένους. Αυτό αποδίδεται από τους επιστήμονες στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Συνεπώς, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για θέματα δημόσιας υγείας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρακολουθεί συνεχώς τις καταγραφές των ατμοσφαιρικών ρύπων των σταθμών του δικτύου και αναρτά κάθε εργάσιμη μέρα, περίπου στις 14.00’, το «Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης» στην ιστοσελίδα της (www.pkm.gov.gr), στη θέση «Ενδιαφέρουν τον πολίτη» – «Ποιότητα ατμόσφαιρας», όπου μπορεί καθένας να ενημερώνεται με αξιοπιστία και εγκυρότητα.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει ανασκόπηση της προηγούμενης μέρας και ενημέρωση της παρούσας μέρας μέχρι τις 13.00’. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον παρατηρηθεί κάτι αξιοσημείωτο θα υπάρξει και η απαραίτητη ενημέρωση των αρμοδίων και των πολιτών”.

 

 

Πηγή: thestival.gr