Συνελήφθη διακινητής προσφύγων στα Νέα Μάλγαρα


Προηγήθηκε καταδίωξη στην Εγνατία Οδό.

Συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης, 38χρονος από τη Συρία, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθειας και αντίστασης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Δερβενίου, ο συλληφθείς δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα του 38χρονου ακινητοποιήθηκε πριν τα διόδια των Μαλγάρων, στο ρεύμα εξόδου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά ο 38χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά πέντε ομοεθνών του που επέβαιναν στο όχημα, τρεις εκ των οποίων βρισκόντουσαν στο πορτ μπαγκάζ, και οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι πρόσφυγες εισήλθαν παράνομα στη χώρα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.