Ανακοίνωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου για τις εγγραφές των μαθητών της Α΄ Τάξης για το σχολικό έτος 2020-2021


Αγαπητοί γονείς, για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά 09:00 – 12:00 από τον Διευθυντή του σχολείου από τις 15/5/2020 – 29/5/2020 σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο γονέας του προς εγγραφή μαθητή καταθέτει σχετική αίτηση εγγραφής η οποία παρέχεται και από το σχολείο.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αποφυγής συνωστισμού ο γονέας θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα με το σχολείο στο τηλέφωνο 2310798110 προκειμένου να καθορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσήςτου με τήρηση των κανόνων προσωπικής προστασίας (μάσκα, γάντια και ατομικό στυλό). Καμία εγγραφή δεν θα γίνει αν προηγουμένως δεν υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με το σχολείο.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι:

1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Δεν απαιτείται η προσκόμιση του πιστοποιητικού από τους γονείς αλλά αναζητείται από το σχολείο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος myschool.

2. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού ( Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα απαραίτητα εμβόλια.

3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ( ΑΔΥΜ )

4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/μαθήτριας.

5. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα.

Το ΑΔΥΜ θα πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο (ειδικά φέτος, λόγω της αναστολής λειτουργίας του) την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολείου της επόμενης σχολικής χρονιάς (2020 – 2021). Για τη συμπλήρωσή του οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή στον προσωπικό τους παιδίατρο. Χωρίς έγκυρο ΑΔΥΜ οι μαθητές δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής. Στο Κέντρο Υγείας μπορεί να συμπληρωθεί ΔΩΡΕΑΝ το ΑΔΥΜ από τον παιδίατρο που θα εξετάσει το παιδί. ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο παιδίατρος κρίνει αναγκαίο, το παιδί θα παραπέμπεται από αυτόν για επιπλέον εξέταση (καρδιολογική, οφθαλμολογική κλπ).

Η φοίτηση στο Ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου είναι δυνατή για τους μαθητές και μαθήτριες των οποίων οι γονείς εργάζονται και οι δύο ή που διαθέτουν σε ισχύ κάρτα ανεργίας ή ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ( πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνια νοσήματα ,πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ)

Ο Διευθυντής του σχολείου

Μωυσής Τσιρίδης

*Ευχαριστούμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου για την αποστολή των πληροφοριών