Σ. Αναστασιάδης: Η Χώρα δεν χρειάζεται απλή αναλογική, απλή λογική χρειάζεται.


Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως ένας  εκλογικός νόμος  πρέπει να εξασφαλίζει καταρχήν κυβερνησιμότητα στη Χώρα και να είναι όσο το δυνατόν αναλογικότερη η εκπροσώπηση των πολιτών.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΒΒΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

« Βρίσκεται σήμερα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι σε εξέλιξη μία μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης. Είχατε θέσει κ. Υπουργέ ως στόχο την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου  με 200 Βουλευτές αλλά αυτό τώρα φαντάζει ως όνειρο θερινής νυκτός» είπε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου (21.07.2016)

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως ένας  εκλογικός νόμος  πρέπει να εξασφαλίζει καταρχήν κυβερνησιμότητα στη Χώρα και να είναι όσο το δυνατόν αναλογικότερη η εκπροσώπηση των πολιτών, συμπληρώνοντας, «Τι σας έπιασε  λοιπόν ξαφνικά και φέρνεται με διαδικασίες εξπρές αυτό το νομοσχέδιο. Γιατί τόση βιασύνη; Τι θέλετε να προλάβετε κ. Υπουργέ; Μάλλον λειτούργησε το έμφυτο ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της πολιτικής σας επιβίωσης. Η δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα είναι ορατή πλέον και την αισθάνεστε και εσείς».

« Άλλωστε και εσείς κ. Υπουργέ το ενστερνίζεστε αυτό και το δηλώσατε μάλιστα δημόσια ότι η απλή αναλογική θα φέρει στη Χώρα ακυβερνησία» υπογράμμισε ο Βουλευτής, σημειώνοντας πως, ο εκλογικός νόμος που φέρνει η κυβέρνηση , αν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει σε παρατεταμένη ακυβερνησία και αβεβαιότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και για την προσπάθεια που κάνει η Χώρα να βγει από την κρίση.

«Γιατί τόσο πολύ φοβάστε τους ξενιτεμένους Έλληνες; Μήπως θεωρείτε ότι αυτοί δεν εξυπηρετούν τα κομματικά σας συμφέροντα; Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι η μόνη Χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει εφαρμόσει  την ψήφο στους ομογενείς. Ο κ. Τσίπρας  δίνει δικαίωμα ψήφου στους δεκαεξάρηδες αλλά παράλληλα την ίδια ώρα ζητά από τον κηδεμόνα να δικαιολογήσει τις απουσίες που κάνει στο σχολείο. Για να έχει να λέει ότι έκανε και κάτι αριστερό.

Η Χώρα δεν χρειάζεται απλή αναλογική, απλή λογική χρειάζεται »,
κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Κράτα το