Ανατολικό-Φανούρεια 2017: Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φανουρίου ο Π.Σ. Ανατολικού «ΒΑΛΜΑΔΑ» σε συνεργασία με το ΚΠΟΔΔ και την Δημοτική Κοινότητα Ανατολικού, θα διοργανώσει τα «ΦΑΝΟΥΡΕΙΑ 2017», που θα διαρκέσουν 3 μέρες από την Πέμπτη  24/8 έως το Σάββατο 26/8.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 24/8

Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα με καλεσμένα χορευτικά που θα μας παρουσιάσουν χορούς από την Μακεδονία, τη Θράκη και τη Κρήτη. Θα τους συνοδέψει η ορχήστρα του Δημήτρη Ψαθά, ενώ για την περιοχή της  Θράκης θα έχουμε τον κ’ Ιωαννίδη Κυριάκο στη γκάιντα και τον κ’ Δημήτρη Δραγανίδη στα πλήκτρα. Κρητική λύρα ο κ’ Λύρας Κωστής.

Μετά το πέρας της παρουσίασης των παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Δημήτρη Ψαθά.

 

Παρασκευή 25/8

Τα τμήματα παραδοσιακού χορού του  Π.Σ. Ανατολικού «ΒΑΛΜΑΔΑ»,  μαζί με τον καλεσμένο  Εκπολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Διδυμοτείχου τα «ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ» με συνοδεία την ορχήστρα της ΕΒΡΙΤΙΚΗΣ ΖΥΓΙΑΣ, θα μας παρουσιάσουν ένα χορευτικό σεργιάνι στα χωριά της ΘΡΑΚΗΣ, με τον τίτλο «Στη γη του Ορφέα». Θα ακολουθήσει Θρακιώτικο Γλέντι για τους λάτρες της Θρακιώτικης μουσικοχορευτικής παράδοσης και όχι μόνο, με την ορχήστρα της ΕΒΡΙΤΙΚΗΣ ΖΥΓΙΑΣ.

 

Σάββατο 26/8

Το συγκρότημα «ΜΟΥΣΙΚΟΦΡΟΝΕΣ» θα μας διασκεδάσουν με ένα πλούσιο Λαϊκό – Ρεμπέτικο πρόγραμμα, με τον τίτλο “Οι Μουσικόφρονες τραγδούν και οι Βαλμαδιώτες τσουγκρούν”.

 

ΧΩΡΟΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00.