Ανοιχτή επιστολή προς τους αναγνώστες του deltanews. Του Γρηγόρη Αγγελίδη


Αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες του Δήμου Δέλτα.

Αγαπητοί συνδημότες,

Λέγομαι Γρηγόρης Αγγελίδης γεννήθηκα και κατοικώ στη Σίνδο. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αυτή τη στιγμή είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο στο αντικείμενο των Στρατηγικών Σπουδών και της Διεθνούς Πολιτικής.

Ορισμένοι από εσάς με γνωρίζετε ή με έχετε δει κάποια στιγμή, ωστόσο οι περισσότεροι ούτε με γνωρίζετε και ίσως να μη με γνωρίσετε.

Αυτές οι (άχρηστες) βιογραφικές πληροφορίες έχουν ως σκοπό να γνωρίζετε ποιος σας απευθύνετε.

Όσοι  παρακολουθείτε με συνέπεια τη σελίδα, πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι είμαι ο συντάκτης των περισσοτέρων άρθρων που δημοσιεύονται τους τελευταίους μήνες. Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω δεν είμαι δημοσιογράφος, ούτε θα γίνω.

Το deltanews διαθέτει μία μικρή (δυστυχώς) ομάδα συντακτών, οι οποίοι επιλέγουν στον ελεύθερό τους χρόνο να κοινοποιήσουν και να ενημερώσουν τους συντοπίτες τους για όσα ενδιαφέροντα έμαθαν. Η προσπάθεια αυτή είναι εθελοντική και δεν πληρώνεται από κανέναν. Τα κίνητρα είναι ανιδιοτελή και πηγάζουν από την αγάπη μας για τον τόπο και τους ανθρώπους.

Η σελίδα προσπαθεί να καλύψει ένα εύρος θεματικών από τοπικά νέα, μέχρι γεγονότα μεγάλης ιστορικής ή θρησκευτικής σημασίας. Ιδιαίτερα για τα άρθρα επικαιρότητας, όπου απαιτείται άμεση δημοσίευση είναι δύσκολο μία ομάδα ανθρώπων (που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού) να βρίσκεται στο σημείο που γίνεται το όποιο συμβάν. Έτσι διασταυρώνονται δημοσιεύματα από όσο το δυνατό περισσότερες σελίδες για να δημοσιεύεται η είδηση με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και αντικειμενικότητα.

Δυστυχώς λάθη γίνονται και θα γίνονται. Τόσο στον τόπο, στο χρόνο ή και στον τρόπο που έγινε κάποιο συμβάν. Η επισήμανση και η δημιουργική κριτική είναι απαραίτητη. Με την ειρωνεία και τα κακόβουλα σχόλια που προέρχονται από την ημιμάθεια ή την έλλειψη πληροφόρησης δεν κερδίζει κανένας. Ας μη δημιουργούμε σύννεφα και θεωρίες συνωμοσίας.

Πρόκειται για μία ανιδιοτελή, εθελοντική προσπάθεια, η οποία έχει ανάγκη τη στήριξη όλων, τόσο για να βελτιωθεί η ποιότητα των ειδήσεων που κοινοποιείται, όσο και για να γνωριστούμε καλύτερα.

Κοινός τόπος όλων είναι η αγάπη για τον τόπο, είτε μιλάμε συγκεκριμένα για τη Σίνδο, τα Διαβατά, τη Νέα Μαγνησία, το Καλοχώρι, τη Χαλάστρα, το Ανατολικό, τα Κύμινα, τα Νέα Μάλγαρα, τη Βραχιά, είτε μιλάμε για το Δήμο Δέλτα ως σύνολο.

Αγκαλιάστε τη σελίδα και ελάτε να γίνουμε μία ομάδα. Ο καθένας ας προσφέρει την πληροφορία που έχει για ένα ζήτημα, ας συντάξει ένα κείμενο  για κάτι που συμβαίνει στο δημοτικό του διαμέρισμα και δεν έχει γίνει αντιληπτό. Όλοι έχουμε ζωή ή ασχολίες πέρα από τη σελίδα. Ωστόσο αν παραμείνουμε αυτόνομες μονάδες που μόνο κατακρίνουμε και δεν μπούμε στη διαδικασία να συνεισφέρουμε (άλλωστε δεν κοστίζει απολύτως τίποτα) δε θα μπορέσουμε ούτε το σπίτι μας να διορθώσουμε, ούτε τη γενική εικόνα του Δήμου να αλλάξουμε.

Κανείς στο deltanews δεν έχει σκοπό να κάνει πολιτική. Το κάλεσμά μου αφορά τη δημιουργία μίας συλλογικότητας για να αναδείξουμε τόσο την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών της ζωής μας, όσο και να προβάλλουμε ό,τι ο καθένας από εμάς θεωρεί θετικό.

Σας απευθύνομαι με πολλή αγάπη και όρεξη να δημιουργήσουμε ένα κοινό τόπο, ένα σημείο επαφής και επικοινωνίας. Ελάτε κοντά μας, να γνωριστούμε και να γίνουμε μία μεγάλη παρέα.

Σας περιμένουμε!

Με εκτίμηση,

Γρηγόρης Αγγελίδης