Ανοίγει τις πύλες του το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Παραλία Θεσσαλονίκης


Θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Σήμερα, 1 Ιουνίου, ξεκινά το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, στην παραλία του Λευκού Πύργου, από το Βασιλικό Θέατρο – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη στάση Στρατηγείου.

Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Ιουνίου.

Φέτος είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών, στον ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζο Κορνάρο, στα πλαίσια του 2018 «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Για πρώτη φορά θα γίνουν πάνω από 200 εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις και στα περίπτερα θα βρίσκονται καθημερινά συγγραφείς για να υπογράφουν τα βιβλία τους.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο χώρο της εξέδρας (δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 150 εκδότες από όλη τη χώρα.

 

Οι ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά από τις 18:30 το απόγευμα έως τις 23:00 το βράδυ

Κυριακές από τις 11.00 έως 14.00 και το απόγευμα από τις 18:30 έως τις 23:00.

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης  αναφέρει: « είμαστε πολύ αισιόδοξοι  ότι  θα σημειωθεί  νέο ρεκόρ επισκεπτών κατά τη διάρκεια λειτουργίας του. Κάθε χρόνο και  παρά την οικονομική κρίση εκδίδονται  ενδιαφέροντα βιβλία. Αυτό αποδεικνύει ότι, το βιβλίο αντέχει στο χρόνο και έχει αγαπηθεί από τους αναγνώστες της πόλης αλλά και των επισκεπτών της. Όλα αυτά τα χρόνια οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί από γενιά σε γενιά και σε όλη την οικογένεια με το Φεστιβάλ Βιβλίου ,είναι κάτι που συνδυάζεται με την «βόλτα τους» στην  όμορφη και μοναδική παραλία του Λευκού Πύργου.

Μια σχέση μοναδική, λίγο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, επιλέγουν να ενημερωθούν από τους ανθρώπους των εκδοτικών οίκων για νέες κυκλοφορίες, να αγοράσουν βιβλία  αλλά και να γνωρίσουν από κοντά συγγραφείς που καθημερινά θα βρίσκονται εκεί. Παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθήσουν πάνω από 200 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο από  νωρίς το απόγευμα και έως αργά το βράδυ. Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν τη μεγάλη γιορτή του βιβλίου και του πολιτισμού».

 

Πηγή: thessnews.gr